Een kleinere watervoetafdruk bij Radisson Blu met Blu Planet!

Radisson Blu en water gaan van nature samen.

Onze prachtige planeet is voor 71% bedekt met water, maar slechts 1% van deze enorme hoeveelheid is drinkbaar. Experts verwachten dat tegen 2025 meer dan de helft van de wereldbevolking kwetsbaar zal zijn wat betreft water. In de tussentijd zorgen toerisme en hotels voor een toename in waterverbruik. Dat heeft grote invloed op de beschikbaarheid van de plaatselijke watervoorraad voor de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Vorig jaar zijn we begonnen met het initiatief BLU PLANET, speciaal gericht op het behoud en de bescherming van de waardevolle watervoorraad van de aarde. We hebben de handen ineengeslagen met het internationale goede doel Just A Drop voor ons hergebruikprogramma voor handdoeken en met succes. Zo zijn er meer dan 5000 kinderen gered door ze levenslang te voorzien van veilig drinkwater.

Dit jaar richten we ons op ons Superontbijt. We hebben dit merkconcept in 2015 op de markt gebracht en het is niet alleen het allerlekkerste, het is ook een van de meest milieuvriendelijke concepten. Het nieuwe Blu Superontbijt is gericht op superieure kwaliteit en 20% minder voedselverspilling. Daarnaast verwachten we ook dat dit nieuwe ontbijt tot kleinere koolstof- en watervoetafdrukken zal leiden.

Een watervoetafdruk is de hoeveelheid zoet water die wordt gebruikt om gewassen te laten groeien of producten te maken. Hier horen ook regenwater, grondwater en afvalwaterlozingen bij. Bijvoorbeeld: voor de productie van vers fruit, zoals appels of sinaasappels, wordt veel minder water gebruikt dan voor een glas sap (50-70 liter t.o.v. 170-190 liter voor een glas sap).

Om ons te helpen de watervoetafdruk van de oude en nieuwe Blu Superontbijten te vergelijken, hebben we het Water Footprint Network (WFN) gevraagd de watervoetafdrukken van de twee ontbijten te berekenen. Daarvoor is het Radisson Blu Hotel bij de luchthaven van Z├╝rich gebruikt als casestudy.

We waren erg verheugd toen we ontdekten dat sinds dit hotel is overgestapt op het Superontbijtmenu, de totale, gemiddelde watervoetafdruk van het ontbijt per gast was afgenomen van 1275 liter in 2014 naar 997 liter voor het Superontbijt in 2015.

Dat is een afname van 22% in de watervoetafdruk!

Inzicht in de watervoetafdruk van ons Superontbijt en hoe deze is verkleind door de hoeveelheid voedselverspilling te verminderen en een deel van de componenten van het ontbijt te wijzigen, is een belangrijke eerste stap voor ons in onze zorg voor drinkwater. We willen graag helpen het bewustzijn van onze gasten te vergroten ten aanzien van problemen met de watersituatie en het belang van het verkleinen van ieders watervoetafdruk!

Lees hier het volledige rapport en ontdek meer over onze andere activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Tell us what you think