Een hart voor het milieu

#DesignedForSuccess #ExperienceMeetings

Radisson Blu – Goed voor u. Goed voor uw bedrijf. Goed voor de aarde. Het is al langer bekend dat de klimaatontwikkelingen, het verdwijnen van diersoorten en leefgebieden en de beschadiging van de ozonlaag ons allen treffen en steeds meer aandacht krijgen.

Daarom is het thema ‘verantwoordelijk zakendoen’ voor ons sinds 1989 een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur en loopt het als een rode draad door onze dagelijks activiteiten. In 2012 werd daarnaast een bedrijfsbreed plan voor energiebesparing opgezet, waarmee tot aan het einde van 2016 een vermindering van 25% van het energieverbruik in alle hotels wordt nagestreefd. Het initiatief ‘Think Planet’ verstrekt onze positie als marktleider in de hotelbranche op het gebied van duurzaamheid met energieaudits, 100% energiezuinige verlichting en scholing voor energiebewustzijn voor onze medewerkers.

Ook in de zakelijke wereld is het uiteraard steeds belangrijker om daaraan een bijdrage te blijven leveren. Hoe we u hierbij kunnen ondersteunen hebben we hier samengevat!

 

1. Milieubewust arriveren en bijtanken

Het is niet alleen belangrijk dat evenementen zelf milieubewust georganiseerd worden, maar ook de heen- en terugreis spelen een belangrijke rol. Via onze partner Deutsche Bahn bieden wij u de mogelijkheid om met 100% ecostroom uw evenement of afspraak in onze hotels te bereiken. Met het speciale evenementenkaartje kunt u gebruik maken van Deutsche Bahn en helpt u zo de CO2-uitstoot terug te dringen. En als u toch met uw elektrische auto wilt komen, zijn er in totaal bij elf Radisson Blu Hotels in Duitsland laadstations beschikbaar bij de garages en parkeerplaatsen. De autostroom is uiteraard groene stroom uit hernieuwbare bronnen en is bij het verblijf inbegrepen.

ICE 1 Baureihe 401 von Berlin nach München im Gegenlicht

 

2. CO2-neutraal vergaderen

De daadwerkelijke vergadering papierloos organiseren is met onze gratis internetverbinding natuurlijk geen probleem, maar u kunt bij ons zelfs CO2-neutraal vergaderen!

_VAU3478

 

3. Groener slapen

Om uw groene geweten geheel tevreden te stellen slaapt u met ons natuurlijk ook milieubewust, want meer dan 180 Radisson Blu Hotels zijn al met het gerenommeerde ecokeurmerk bekroond. Onze hotels nemen continue maatregelen voor het terugdringen van energie- en watergebruik, ter verbetering van de binnenluchtkwaliteit en voor vermindering van afvalstromen. Bovendien geeft Radisson Blu voor elke 250ste handdoek die onze gasten weer gebruiken een bedrag aan de internationale stichting “Just A Drop”, die de toegang tot schoon drinkwater voor kinderen mogelijk maakt.

 Standard Room

 

Heeft u nog vragen over milieuvriendelijk vergaderen? Benader ons dan op Twitter. Gebruik gewoon de hashtag #RadissonBlu.

Tell us what you think