Een frisse nieuwe look in Amsterdam

In 2015 vierde ons Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center zijn 25-jarig jubileum en werd de lange geschiedenis van het hotel, dat in 1990 als het SAS Royal Hotel in Amsterdam werd geopend, weer tot leven gebracht.

 

In dat jaar werden de deuren met toeters en bellen geopend in het bijzijn van een groots gezelschap van vele hoogwaardige gasten zoals Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia van Zweden, Jan Carlzon (algemeen directeur van SAS Airlines) en de toenmalige burgemeester van Amsterdam, Ed van Thijn.

amszhsocialmedia4390-Edit

In de loop van de jaren heeft het hotel vele transformaties ondergaan, waaronder een naamswijziging van SAS Royal Hotel, Amsterdam naar Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center. En nu onthult het hotel met gepaste trots een frisse, nieuwe look na een uitgebreide renovatie, die een jaar heeft geduurd en is uitgevoerd met de creatieve begeleiding van de beroemde, Nederlandse ontwerper, Edward van Vliet. De wereld mag uitkijken naar de iconische transformatie van de façade en de lobby, vergader- en evenementenruimten inclusief het unieke brainbox-concept, alsook de speciale kamerstijl, die het thema van de Gouden Eeuw in Amsterdam weerspiegelt maar dan met een modern tintje.

amszhsocialmedia7136

Amsterdam heeft een van de grootste en best bewaarde, historische binnensteden van Europa. Het erfgoed van de zeevaarders is nog altijd merkbaar en terug te vinden in de twee monumentale panden waaruit het hotel bestaat. Dit maakt het hotel een icoon an sich.

amszhsocialmedia4375

Het Radisson Blu Hotel, Amsterdam heeft het voorrecht gehad meer dan drie miljoen gasten te mogen verwelkomen en kijkt ernaar uit het beste van zijn designerfgoed en de fantastische 'can do'-houding aan de wereld te mogen laten zien.

amszhsocialmedia4397

De ruimte in de lobby wordt slim gebruikt en de unieke elementen van de atriumruimte blijven behouden zodat er veel zonlicht kan binnenvallen, ook bij de Pastorie Bar.

amszhsocialmedia7008

Het hotel heeft al vele mooie awards gekregen waaronder de award Global Hotel of the Year 2011, welke werd uitgereikt door de Radisson Hotel Group. In 2014 won het hotel zilver bij de meest prestigieuze awards in de hotelbranche in Nederland: de Dutch Hotel Award. Deze award wordt alleen uitgereikt aan hotels met een managementteam dat zichzelf heeft weten te onderscheiden als uniek, toekomstgericht en anders.

amszhsocialmedia4369-Edit-Edit

Plan een romantisch weekend in Amsterdam en bewonder zelf het moderne design in het Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center!

Tell us what you think