Düsseldorf: Groots in
zakendoen aan de Rijn

#DesignedForSuccess #ExperienceMeetings

Carnaval, mediahaven en Königsallee – daarvoor staat de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen. En niet te vergeten de voortdurende twist met de aan de andere kant van de Rijn gelegen stad Keulen. Daarbij heeft Düsseldorf dat helemaal niet nodig en heeft het vele hotspots in de aanbieding voor uw volgende zakenreis. Ervaar direct meer over de hoogtepunten van de stad!

Of het nu een banken-, mode- of industriestad is: Düsseldorf is veelzijdig en internationaal. Als onderdeel van de Rijnmetropool met 11,4 miljoen inwoners hoort het bij de grootste Europese economische centra en laat daarmee gebieden als Berlijn en Hamburg met gemak achter zich. Wist u dat er in het gebied Düsseldorf 100.000 bedrijven actief zijn? Daarvan zitten er alleen al 39.000 in de stad zelf. Maar wat heeft de stad naast de Königsallee aan zakelijke bezoekers te bieden? Dat ziet u hierna!

 

Trefpunt van de wereld – Messe Düsseldorf

De Messe Düsseldorf is net zo veelzijdig als de stad zelf. Met 24 wereldbeurzen in 19 hallen is de Rijnmetropool een echte bezoekerstrekker. Tot de kerngebieden van de grote beurzen en de 30 vakbeurzen horen gezondheidszorg, handel, handwerk en mode en lifestyle. Zo wordt naast de drupa, de grootste beurs ter wereld voor gedrukte media, ook de GDS als populaire schoen- en accessoirebeurs in Düsseldorf georganiseerd. Maar ook op het gebied van genieten komt u niets te kort, want de toonaangevende internationale beurs voor sterke drank en wijn vindt in de Rijnstad plaats. Zoals u ziet voldoet Düsseldorf aan alle verwachtingen als zakelijke topstad. Bezoek ook de Messe Düsseldorf en wordt onderdeel van deze wereldspeler!

shutterstock_487665040

Toekomst ontmoet het verleden – Arena en oude binnenstad

Passend bij het thema sport vinden in de Esprit Arena van Düsseldorf talrijke voetbalwedstrijden en evenementen plaats. Wat dacht u van een bezoek aan de multifunctionele arena samen met uw zakenpartners na een bijeenkomst? Als u uniek voor de dag wilt komen, kunt u de projectiegevel voor uw reclame gebruiken en zo een verpletterende indruk maken. U wilt liever de oude binnenstad van Düsseldorf verkennen? Ook dat is in de Rijnstad met collega’s en zakenpartners een goed idee. De ‘langste toog ter wereld’ staat bekend om zijn veelzijdigheid; bijzonder aan te bevelen voor de regionale sfeer is de wijk Carlstadt. Het gebied in het zuiden van de oude binnenstad werd oorspronkelijk als overslagplek voor de scheepvaart gebruikt. Tegenwoordig zijn er traditionele wielerwedstrijden en brouwerijen en moet u er na een bijeenkomst echt eens een kijkje nemen!

shutterstock_320276087

Culinair – stadsgevoel en parkuitstraling

Na de vele superlatieven moet u ook tot rust kunnen komen om na een lange dag te ontspannen. Of u blijft in Carlstadt en bezoekt voor smakelijke huismanskost en lekker Altbier de traditionele brouwerij Uerige of u kiest voor internationale culinaire hoogstandjes in Arnold’s Grill & Garden. Het restaurant van Radisson Blu Hotel in Düsseldorf biedt een tijdloze atmosfeer met een sensationele ambachtelijke keuken. Daarbij is er op het gebied van smaak voor elk wat wils. Wat denkt u van een licht visgerecht verfijnd met kruiden uit de eigen tuin of een luxe barbecue met zelfgemaakte kruidenboter? Een verder hoogtepunt is het populaire Amano Verde Restaurant in Radisson Blu Media Harbour Hotel, Düsseldorf. Direct aan de genoemde mediahaven kunt u hier genieten van vegetarische, lactosevrije en zelfs veganistische gerechten.

Amano-Verde_01_

Bijeenkomsten midden in de Rijnmetropool

Al overtuigd van Düsseldorf? Ga dan op ontdekkingstocht door de zakelijke topper aan de Rijn. Een ander hoogtepunt voor uw zakenreis en vergaderingen zijn de conferentieruimten van het Radisson Blu Scandinavia Hotel in Düsseldorf. De 15 moderne ruimten liggen in de kelder of de tiende etage – inclusief eersteklas uitzichten over Düsseldorf! Naast het aanbod aan brainfood en de innovatieve technische uitrusting maakt het vergaderhotel indruk door de ideale ligging in de buurt van de beurs en de oude binnenstad. De luchthaven van Düsseldorf ligt bovendien op slechts tien minuten afstand!

Tell us what you think