Dit moet u echt eten als u in Hamburg bent

De Duitsers zijn beroemd om hun braadworsten en zuurkool, maar er is toch zeker veel meer te vinden in de heerlijke keuken van deze natie dan worst?

Bereid u voor op een culinair avontuur met deze introductiegids voor het fantastische en traditionele eten van hanzeatisch Hamburg. Maar wees gewaarschuwd, het kan ervoor zorgen dat u honger krijgt en graag wilt reizen. Verblijf bij Radisson Blu Hotel, Hamburg, in het hart van de stad, op slechts een korte wandeling van onvergetelijke dinerervaringen.

Iets met vis

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de voedselselectie in de regio van Hamburg zeer beïnvloed wordt door hun betrokkenheid in het Hanzeverband en hun centraal gelegen locatie aan de kust. Natuurlijk staat het menu vol met fantastische vis, geserveerd als soep, stoofpot of perfect klaargemaakt met wat garnering. Kom meer te weten over deze heerlijke gerechten en bestel als een lokale bewoner als u in Hamburg bent.

Alles gaat in de Hamburger Aalsuppe

Natuurlijk denkt u dat dit een soort palingsoep is en u heeft voor 50% gelijk. U zult hoogstwaarschijnlijk wel wat aal (paling) aantreffen in uw soep, maar de naam verwijst eigenlijk naar het Duitse woord 'aal', wat 'alles' betekent. Alles wat verkrijgbaar is gaat in deze soep, waardoor het een perfecte restjesstoofpot wordt met alles van ham tot kip als proteïnebasis. Eerst maakt u de bouillon en dan voegt u de rest van de ingrediënten toe. U treft vaak gedroogd fruit, verschillende groenten, azijn en een groot assortiment kruiden aan, met soms wat dumplings erbij.

Hamburger-Aalsuppe

Sublieme Bremer Labskaus

Dit traditionele gerecht was in de 18e eeuw populair onder zeemannen op de grote schepen omdat het gemakkelijk te maken was en vele monden kon voeden. Van origine werd het gemaakt met uien, aardappelen en gezouten rundvlees omdat dat gemakkelijk op het schip te bewaren was zonder koeling. Tegenwoordig is het gerecht wat verfijnder en wordt de proteïne verzorgd door gerookt, gezouten of gepekeld rundvlees. De chef voegt bieten, aardappelen, bacon en haring toe, mixt het en maakt er gehakt van, stoomt het in varkensvet en kookt het dan opnieuw in de bouillon van vlees of augurken. Zodra de aardappelpuree wordt toegevoegd, is het gerecht klaar om te worden opgediend. Ondanks dat het misschien een beetje vreemd klinkt, smaakt het heerlijk!

Bremer-Labskaus

De klassieke Kohl und Pinkel

Dit is een van de meest populaire en bekende gerechten uit de regio en dat is niet zonder reden. In het noorden van Duitsland wordt het gerecht Grünkohl und Pinkel genoemd, omdat ze daar boerenkool gebruiken in plaats van kool. De rode pigmenten van de boerenkool maken het bruin als het wordt gekookt en het is smaakvoller dan de standaard kool. De Pinkelwurst is, zoals u misschien wel kunt raden, onderdeel van de beroemde worstfamilie. Deze gerookte worst bevat varkensvlees, haver, gerst, niervet, uien, zout, peper, varkensvet, bacon en kruiden. De smaak verschilt per worstenmaker omdat iedereen zijn eigen bereidingswijze en eigen geheime ingrediënt heeft. Daarom zul je dit traditionele, heerlijke gerecht nooit moe worden.

Kohl-und-Pinkel

De hemelse Hamburger Hummersuppe

Zowel soepen als stoofpotten zijn een belangrijk onderdeel van de lokale keuken en de meeste bevatten wel een soort vis. Als u een meergangenmenu kiest, wordt de soep als eerste geserveerd. De meest populaire soep is de Hamburger Hummersuppe, waarin het hoofdingrediënt kreeft is, of wel Hummer. De crèmige soep is een smaakexplosie met een klein beetje room en een garnering van dille. Dit is echt een geweldige manier om een drie- of meergangenmenu te beginnen.

Hamburg-hummersuppe

Plettenpudding

Een heerlijke zoete traktatie, die zeer welkom is na een hoofdgerecht van vlees. Deze pudding wordt gemaakt door het opstapelen van macaroons, frambozen, biscuitgebak en custard. De zoete smaak vermengt zich perfect met de rauwe zoetheid van de frambozen en de macaroons zorgen voor een geweldige, crunchy textuur.

Plettenpudding

Het gouden brouwsel

Hamburg staat bekend om haar brouwerijen en in de Middeleeuwen waren er honderden in de stad. Een van de meest populaire brouwerijen in de regio is Holsten Brauerei, dat al bestaat sinds 1879. Hun meest populaire brouwsel is het Holsten Pilsner, wat perfect past bij een van de hierboven omschreven heerlijke gerechten. Als u meer informatie wilt over de methode en de smaak adviseren wij u een van hun gecombineerde rondleidingen en seminars te volgen, waardoor u de brouwerij kunt zien en veel heerlijk bier kunt proeven.

Er bestaat geen twijfel over dat een vakantie in Hamburg gelijk staat aan eten en veel ook. Zorg ervoor dat u de lokale specialiteiten probeert om de essentie van de voedselcultuur in Noord-Duitsland echt te begrijpen; u zult niet worden teleurgesteld!

Tell us what you think