Design op zijn best: het nieuwe hotel en congrescentrum van Radisson Blu in Kigali

Radisson Blu heeft net haar allereerste hotel in Rwanda geopend en het is niet zomaar een hotel: naast de accommodatiefaciliteiten biedt het ook een enorm congrescentrum dat met 53.000 vierkante meter de grootste van de regio is. Een majestueuze koepel met een iconisch ontwerp vormt een eerbetoon aan de vorm van traditionele Rwandese hutten en combineert de Rwandese cultuur moeiteloos met moderniteit. Er wordt gezegd dat het een van de belangrijke, architectonische bezienswaardigheden van het land zal worden. Het feit dat de 27e top van de Afrikaanse unie, een van de belangrijkste politieke bijeenkomsten van het continent, in het net geopende congrescentrum zal plaatsvinden, is een grote blijk van goedkeuring.

2

Het naastgelegen Radisson Blu-hotel is al even indrukwekkend dankzij het doordachte en symbolische design: omringd door kleurrijke ringen die verwijzen naar de eeuwenoude Rwandese manden. Het congrescentrum en het hotel liggen dicht bij overheidsinstanties en zijn daarmee ideaal voor zakelijke doeleinden, maar het Radisson Blu in Kigali is ook een perfecte uitvalsbasis voor vakantiegangers die de onvoorstelbare biodiversiteit, wilde dieren en natuurlijke schoonheid van Rwanda willen ontdekken. Er wordt immers niet voor niets naar het land verwezen als 'het land van duizend heuvels' en het 'land van eeuwige lente'. Bovendien is het een van de laatste plaatsen ter wereld waar toeristen de beroemde berggorilla's kunnen aanschouwen!

Hier zijn nog een paar indrukken van het prachtige design en de overweldigende architectuur van het project. Veel plezier!

 

3

4

5

Tell us what you think