Design: Arne Jacobsens iconische kamer 606 wordt roze

De hele maand oktober draait bij Radisson Blu alles om roze: elk Radisson Blu-hotel geeft een zakelijke kamer een roze makeover in het kader van onze bewustmakingscampagne tegen borstkanker Love Blu, Be Pink.

Het Radisson Blu Royal Hotel in Kopenhagen heeft nu wel een heel bijzondere traktatie in petto en die zal vooral goed vallen bij designliefhebbers:

In oktober zal de iconische kamer 606, ontworpen door de legendarische Arne Jacobsen en normaliter alleen toegankelijk tijdens rondleidingen, tijdelijk weer worden opengesteld voor gasten. Een unieke kans om een nacht door te brengen in de historische suite en dit adembenemende staaltje design zelf te beleven - met een vleugje roze.

De beroemde Deense ontwerper die deel uitmaakte van de moderne beweging, maakte vooral naam voor zichzelf met zijn meubelontwerpen zoals de iconische Egg Chair. Bij het SAS Royal Hotel, nu Radisson Blu Royal, kreeg Jacobsen de kans om wat inmiddels alom bekend staat als het 'eerste designerhotel ter wereld' te ontwerpen. Het werd gebouwd tussen 1956 en 1960 en hij ontwierp alles, van het gebouw en de inrichting tot aan de asbakken die werden verkocht in de souvenirwinkel en de pendelbussen naar de luchthaven.

"We zijn onvoorstelbaar trots op kamer 606. Het is een designschat en een belangrijk deel van ons designerfgoed. We hebben besloten om de hotelkamer in het kader van de Love Blu – Be Pink-campagne te openen en onze gasten uit te nodigen te genieten van dit designicoon en tegelijkertijd de belangrijke strijd tegen borstkanker te steunen," aldus Helene Hallre, hotelmanager bij Radisson Blu Royal Hotel.

Laat ons u meenemen op een rozegetinte, visuele rondleiding door de beroemde hotelkamer en als u de kamer zelf wilt ervaren, kunt u hier boeken:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

De roze 606 is beschikbaar tot 31 oktober 2016. Wanneer de campagne voorbij is, krijgt het designicoon weer zijn oorspronkelijke kleuren.

Tell us what you think