De lichtstad zoals je die nog nooit eerder zag

Eiffel Tower Paris, by Sebastien Nagy

Parijs zou Parijs niet zijn zonder de meest bekende monumenten: de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe etc. Als een van de vijf meest bezochte steden ter wereld zijn de bezienswaardigheden in Parijs echt iconisch en bekend over de hele wereld. Parijs verdient zonder twijfel de reputatie als  stad die je moet bezoeken. De Franse hoofdstad is prachtig! Daarom willen we je Parijs laten zien vanuit een ander perspectief, door middel van enkele prachtige foto's. En er is geen betere manier om dat te doen dan met de hulp van stadsfotograaf Sebastien Nagy. Zijn foto's zijn net wat anders dan de foto's die je normaal gesproken in reisbrochures ziet.

De Arc de Triomphe, de ster van de stad

De Arc de Triomphe, letterlijk de triomfboog, is echt triomfant! De officiële naam van het monument is l'Arc de Triomphe de l'Étoile aangezien deze in het midden van Place Charles de Gaulle staat, vroeger Place de l'Étoile genaamd. Als je weet dat ‘étoile’ het Franse woord is voor 'ster', dan zal je met één blik op de onderstaande foto van Nagy begrijpen wat de inspiratie was voor de naam van het plein: het is het centrale punt waar twaalf grote straten op uitkomen. Het wordt ook gezien als de spil van de Axe Historique, een as die de meest iconische monumenten en verkeersaders van Parijs met elkaar verbindt. Lees hieronder verder om er een aantal van te ontdekken!

Arc de Triomphe Paris by Sébastien Nagy

Prachtige symmetrie op de Champs-Élysées

Bezoek de Arc de Triomphe en geniet van de panoramische uitzichten over de glorieuze Champs-Élysées. Probeer dit rond zonsondergang te doen om net zo'n mooie foto te maken zoals deze van Nagy. De Champs-Élysées, mogelijk de beroemdste straat ter wereld, staat tegenwoordig bekend om zijn theaters, cafés en luxe winkels. Deze prestigieuze laan is ook het podium voor grote evenementen zoals de jaarlijkse militaire parade op Quatorze Juillet (de Franse nationale feestdag) en de finish van de Tour de France. Het is het perfecte voorbeeld van Frankrijks liefde voor symmetrie. Interessant weetje: tot de regeerperiode van Louis XIV waren er in het land veel verzorgde tuinen in de traditionele symmetrische stijl van de Franse tuin, oorspronkelijk aangelegd als uitbreiding van de Jardin des Tuileries. Die is trouwens ook een bezoekje waard vanwege de prachtige fotomogelijkheden. Probeer je tijdens het winkelen in deze straat eens voor te stellen hoe het er uitzag in de 18e eeuw! Trouwens, Champs-Élysées betekent 'Elysische velden' wat suggereert dat iemand dacht dat deze straat de hemel op aarde was. Hebben we je al overtuigd?

Champs Elysees Paris, by Sébastien Nagy

De gehate en geliefde Pyramide du Louvre

Wist je dat de piramide van het Louvre werd ontworpen om plaats te bieden aan het groeiende aantal bezoekers? De transparante geometrische architectuur van het hoofdplein van het Louvre werd in 1983 gebouwd in opdracht van president François Mitterand en de bouw leidde tot een jarenlang intensief en levendig debat over de opmerkelijke esthetiek: het modernistische ontwerp werd bekritiseerd omdat het afweek van de klassieke Franse renaissancestijl en de geschiedenis van een van de beroemdste kunstmusea ter wereld. Tegenwoordig is de piramide een van de meest populaire toeristische bezienswaardigheden. Het maakt niet uit wanneer je haar bezoekt, het zal niet meevallen om er een foto van te maken zonder dat er iemand een selfie probeert te maken! Maar eerlijk is eerlijk, het monument heeft een enorm hoog Instagram-gehalte. Fototip: ga er 's avonds in het donker heen, net zoals onze stadsfotograaf. De verlichting is echt adembenemend!

Louvre pyramid by Sébastien Nagy

La Défense, voor architectuurliefhebbers

La Défense. Dat klinkt best intimiderend, niet? Als je aan indrukwekkende gebouwen en modern architectonisch ontwerp denkt, dan zit je er niet ver naast.  La Défense is het grote zakendistrict van Parijs, dat in het meest westelijke deel van de Axe Historique ligt. Het district is vernoemd naar een beeld in dezelfde buurt ter nagedachtenis van de soldaten die Parijs verdedigden tijdens de Frans-Duitse oorlog. Tegenwoordig kennen toeristen de wijk vanwege de hoge gebouwen, in alle maten en vormen. Wandel door de buurt en laat je meeslepen van het oude Parijs naar een bruisend zakelijk centrum. Als je van architectuur houdt, dan mag je het Grande Arche-monument niet missen. Hulp nodig bij het winkelen? Ga dan naar het winkelcentrum 4 Temps, een van de grootste winkelcentra in Frankrijk.

La Défense Paris, by Sébastien Nagy

De Eiffeltoren, een internationaal cultureel icoon

We kunnen de Eiffeltoren niet overslaan, toch? Een van de meest herkenbare structuren ter wereld en ook een van de meest gefotografeerde. Op deze prachtige nachtfoto van Sebastien Nagy is de schoonheid van zowel de Eiffeltoren als de Arc de Triomphe vastgelegd.

Verblijf in het district Boulogne-Billancourt in Parijs

Het Radisson Blu Hotel Paris Boulogne, gelegen in het westen van Parijs, is de ideale uitvalsbasis voor reizigers die in een charmante buurt van Parijs willen verblijven vanwaaruit ze eenvoudig de populairste plekken van de stad kunnen bezoeken. Als je in Parijs bent voor 'zontspanning' (zakenreis gecombineerd met ontspanning) , geniet dan van de goede ligging ten opzichte van het zakengebied en de goede transportverbindingen naar de iconische bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en de Champs-Élysées. Psst! Ontdek het nieuwe stijlvolle ontwerp van het hotel!

Radisson Blu Paris Boulogne terrace

Lees onze berichten over Brussel en Chicago voor meer prachtige foto's gemaakt door Sébastien Nagy!

Tell us what you think