De jacht op de begeerde ster in Praag

Ik ben heel blij dat we de Michelinster ook in 2016 kunnen behouden. Het helpt ons, onze droom te leven…

 

De jacht op de ster was ook dit jaar weer een succes! Roman Paulus, de Tsjechische keukenchef uit het Radisson Blu Alcron Hotel, Praag is het samen met zijn gepassioneerde team ook dit jaar weer gelukt om de begeerde Michelinster binnen te halen. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is het restaurant "The Alcron" bekroond voor de fantastische zeevruchtgerechten met lokale tinten.

 

Roman_Paulus_1-e1458564283885

 

Maar wat schuilt er eigenlijk achter die begeerde ster?

De Michelinster is een internationaal stempel voor uitzonderlijke culinaire prestaties en topkoks doen werkelijk alles om zo'n ster te bemachtigen! De geschiedenis van de Michelinster begon al in 1920, toen de gebroeders Michelin restaurants in hun reisgids de "'Michelingids' “ gingen opnemen. Voor het eerst werden op basis van hun eigen kwalificering (1-3 sterren) restaurants in diverse streken van Frankrijk beoordeeld. 6 jaar later werd aan de eerste koks en restaurants ook een onderscheiding verleend. De Michelinster is door de jaren heen een begrip geworden, ook buiten Frankrijk, en tot op de dag van vandaag is het een grote eer deze te krijgen. Want de ster is niet te koop of te leen. Deze is alleen te verdienen. Door hard te werken en culinaire topprestaties te leveren, houden velen ze ook langer, zoals bij Roman Paulus, waar ze hem al 5 jaar in bezit hebben!

Fijnproevers opgepast

"The Alcron“ is ook een restaurant op het hoogste niveau en zelfs al zo oud als de Michelinster zelf! In 1932 opende het namelijk haar deuren en werd al snel een ontmoetingsplek voor schrijvers, cabaretiers en topsporters. Wie dus in Praag is en zich wil laten verwennen met heerlijkheden als Sint-Jacobsschelp met wortel-saffraan-puree of tonijn sashimi met tapioca, daikon en peterseliemayonaise, moet hier echt gaan kijken!

 

Dishes_Prague_Alcron1-1500x452

Wie liever zelf aan de slag gaat kan ook deelnemen aan een exclusieve kookcursus in het Radisson Blu Alcron Hotel, Praag! Want wanneer krijgt u nu de kans om een keer in een echt sterrenrestaurant zelf in de pan te roeren?

Tell us what you think