De festivalzomer van Riga

Er gaat toch niets boven Riga in de zomer wanneer talloze festivals, carnivals, tentoonstellingen en optredens plaatsvinden in de stad. Tijdens dit zonnige seizoen zingt, danst en geniet men van het leven in Riga! Dit is het ideale moment om de stad te ontdekken en uw batterijen weer op te laden voor de rest van het jaar. Hier is een voorproefje van de hoogtepunten van deze zomer!

 

Juli

In de late zomer, van 29 juni t/m 2 juli krijgen bezoekers van Riga de gelegenheid om op allerlei plekken in de stad te genieten van jazz als onderdeel van het Rīgas Ritmi-festival. Naast optredens zijn er workshops voor muzikanten in de legendarische 1e studio van Latvijas Radio, en het project Rīgas Ritmi Showcase, waarin men Letse jazz-artiesten en -improvisatoren in de schijnwerpers wil zetten in een poging de aandacht van buitenlandse producenten, journalisten en festivalorganisatoren te trekken. Hoogtepunten van de line-up van het festival van dit jaar zijn onder meer jazzdiva Dianne Reeves, pianist Justin Kauflin, het Braziliaans gitaarduo Cainã Cavalcante en Michael Pipoquinha, de Franse accordionist Vincent Peirani die optreedt met de saxofonist Emile Parisien, De Dave Weckl Accoustic Band en de Letse Radio Bigband, die het project Mare Balticum zal presenteren.1

Van 15 t/m 17 juli vindt het  Positivus-festivalplaats in Salacgrīva aan de kust van de Golf van Riga dat elk jaar weer grote aantallen bezoekers aantrekt. Het festival is zowel bij de plaatselijke bevolking als bij toeristen populair geworden. Het driedaagse muziekfestival brengt van oudsher al internationale sterren en bekende Letse artiesten samen zoals Ellie Goulding, Iggy Pop, Grimes en Wolf Alice en Letse bands zoals Ozols, Alise Joste, Dzelzs Vilks, Carnival Youth, DaGamba, Mielavs en Pārcēlāji. De prachtige locatie op het strand maakt dit festival onvergetelijk: denk aan zee, mooie zonsondergangen en warm zand onder je voeten in combinatie met heerlijke muziek met voor iedereen wat wils.

2

3

Augustus

Van 11 t/m 14 augustus wordt voor de 8e keer het  Kubana-muziekfestival  gehouden in Riga op het eiland Lucavsala, in het centrum van de stad. Verwacht vier dagen vol plezier en blijdschap en een hoop heerlijke muziek en grootse, kleurrijke optredens van zowel muzieklegendes als jonge talenten.

Het Kubana-festival valt samen met het Riga City Festival dat van 12 t/m 14 augustus plaatsvindt. Tijdens dit feest laat Riga zich van haar beste kant zien: overal klinken de zoete klanken van muziek en de straten zijn versierd met bloemen…4

Dus als u het geluk hebt om in deze maand Letland te bezoeken, geniet dan volop van de positieve stemming en de veelvoud aan culturele ervaringen. Zomer in Riga is magisch!

Als u op zoek bent naar accommodatie, kijk dan hier.

Tell us what you think