De beste panettones in Milaan

Panettone is een Milanese specialiteit die u tijdens een bezoek aan Milaan zeker niet mag overslaan. Maar waar vindt u de meest verfijnde panettone van Milaan?

De Italianen begrijpen maar al te goed dat het eind van het jaar niet compleet is zonder een heerlijke zoete lekkernij, die de mooie herinneringen van kerst nog net wat mooier maakt. Panettone vervult die functie met verve. Dit luchtige, zoete broodje heeft wel wat weg van een Franse brioche en vormt een ambachtsproduct waar Milaan trots op mag zijn. Een goede panettone is in Milaan zo gevonden – nadat je dit artikel hebt gelezen.

Pasticceria Martesana

In deze bakkerij, gelegen aan de Via Cardinale Cagliero, tovert banketbakker Vincenzo Santoro prachtige panettones op tafel. Pasticceria Martesana ligt net buiten het centrum en vormt daardoor de ideale gelegenheid om op een wat rustigere locatie even bij te komen zonder al te ver weg van de bezienswaardigheden van de stad te hoeven reizen.

Pasticceria Marchesi

Aan de Via Santa Maria alla Porta vindt u Pasticceria Marchesi. Opmerkelijk aan deze bakkerij is de weelderige aankleding en inrichting, die niet onderdoen voor de heerlijke smaak van de ambachtsproducten die hier uit de oven komen. Deze bakkerij kan bogen op een rijke geschiedenis: al sinds 1824 bakt men er heerlijke lekkernijen.

Pasticceria Corcelli

Bij Pasticceria Corcelli, gelegen vlak bij het Piazzale Bacone, weten ze wat er nodig is voor een heerlijke panettone. Trots en passie voeren hier de boventoon. Deze bakkerij ligt op loopafstand van de Giardini Pubblici Indro Montanelli, dat zich uitstekend leent voor een wandeling door het groen voor- of nadat u bij de Pasticceria Corcelli van een panettone geniet.

Pasticceria Gatullo

Pasticceria Gatullo ligt in een prachtig stukje Milaan, aan het Piazzale di Porta Lodovica. Liefhebbers van architecturale schoonheid moeten dan ook beslist hier een panettone bestellen. Deze bakkerij heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept en ligt vlak bij hartje Milaan: een ideale eetgelegenheid voor wie zijn dag vol bezienswaardigheden heeft gepland.

Panificio Lorusso

Deze keer geen pasticceria, maar een panificio, waar ze een bredere selectie producten verkopen. Deze bakkerij is te vinden in het centrum van Milaan. Panificio Lorusso geniet minder bekendheid op nationaal en mondiaal vlak, maar de echte Milanees weet het zaakje zeker te vinden. Dankzij de gunstige ligging kunt u een bezoekje aan deze bakkerij gemakkelijk tussen alle bezienswaardigheden door inplannen.

La Boutique del dolce di Zoia

De poëtische naam van deze bakkerij belooft al veel goeds en die belofte wordt waargemaakt als u hier een pannetone bestelt. De Boutique del dolce di Zoia is volledig toegespitst op zoete bakkersproducten en ligt in een rustiger deel van Milaan, wat meer buiten het centrum, op de Via Giuseppe Mazzini.

Met dit lijstje beschikt u over meer dan genoeg aanbevelingen voor een smakelijke panettone. Het Radisson Blu Hotel, Milan vindt u net ten noordwesten van de stadskern, waardoor u niet lang hoeft te reizen voor een panettone in een van deze speciaalzaken. Buon appetito!

Tell us what you think