De beste kerstmarkten in Duitsland

Wie in december naar Duitsland reist, weet wat voor een prachtige Duitse traditie hem te wachten staat: deWeihnachtsmarkt”. Welke kerstmarkten mag u beslist niet missen?

Keulen

Keulen is niet alleen een stad van schoonheid en geschiedenis, maar is ook uitstekend gelegen voor Nederlandse vakantiegangers. De stad is namelijk eenvoudig en in slechts een paar uur reizen te bereiken. Vanzelfsprekend telt deze stad in de laatste maand van het jaar een flink aantal kerstmarkten, waarvan die bij de Dom (de markt ‘am Dom’) zonder meer tot de mooiste behoort.

De rode luifels en talloze flikkerende lichtjes steken prachtig af tegen het imponerende stadssymbool. Sportievelingen kunnen via een wenteltrap in een van de torens helemaal naar boven klimmen, vanwaar de markt am Dom wel wat weg heeft van een gezellig legodorpje. Op de markt zelf vindt u glühwein en andere Duitse lekkernijen in overvloed.

Christmas market Cologne

©VanderWolf Images / Shutterstock.com

Berlijn

Dé stad van Duitsland is zonder meer de hoofdstad, Berlijn. In totaal worden er van eind november tot eind december zo’n zestig kerstmarkten in de stad georganiseerd, waarbij het adagium ‘voor ieder wat wils’ luidt. De grootste markt van de stad vindt u pal aan de Gedächtniskirche. Glühwein, muziek, gebrande noten, curryworst, Duitse pannenkoekjes… Het ontbreekt bezoekers hier niet aan Duitse specialiteiten.

Bent u op zoek naar een unieke kerstmarkt, dan moet u beslist de Lucia-markt eens bezoeken. Deze kerstmarkt vormt een mengelmoes van de Duitse en Scandinavische cultuur en ligt naast de Kulturbrauerei, een cultureel brandpunt in de wijk Prenzlauer Berg. Deze markt vormt met zijn kleine verfijndheid een mooi contrast met de grote uitbundigheid van de markt bij de Gedächtniskirche. Pluspuntje is de veelzijdige Kulturbrauerei zelf, waar u terecht kunt voor films, muziek, disco, dans en nog veel meer.

Christmas market Berlin

©Ana del Castillo / Shutterstock.com

Stuttgart

Stuttgart is een stad van nostalgie en kent een rijke geschiedenis, die terug te zien is in de pracht en praal van de architectuur. Het mooie is dat de schoonheid van de kerstmarkten geenszins verbleekt bij de rest van de stad. De populairste kerstmarkt ligt pal aan het Oude Kasteel, dat als een reusachtige waakhond over het centrum uitkijkt.

Als u toch in Stuttgart bent, loont een reisje naar het nabijgelegen Esslingen zeker de moeite. De kerstmarkt van Esslingen geniet namelijk een uitstekende reputatie. Gezelligheid en spektakel gaan hier hand in hand: terwijl u van uw glühwein nipt, ziet u boven u koorddansers het lot tarten. De vuurspuwers, steltlopers en minstrelen maken de betoverende sfeer compleet.

Christmas market Stuttgart

©AMzPhoto / Shutterstock.com

München

In München vindt u een prachtige markt pal aan het gotische stadshuis, op de Marienplatz. Liefhebbers van de Beierse keuken zitten hier helemaal goed, want u vindt hier voornamelijk typisch Beierse streekgerechten. Ook wordt er dagelijks passende livemuziek gespeeld.

München telt in totaal zo’n twintig kerstmarkten die uitblinken in diversiteit. De Kripperlmarkt is bijvoorbeeld geheel gewijd aan de prachtige kerststalletjes die in Duitsland zo populair zijn. De Tollwood-Markt is juist weer heel modern, met een keur aan moderne muziek en culturele evenementen. Als u in het Park Inn by Radisson München verblijft, beschikt u over een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen.

Vanzelfsprekend kan Duitsland bogen op nog veel meer prachtige kerstmarkten. Het zijn er te veel om op te noemen. Vast staat echter dat een bezoek aan een kerstmarkt garant staat voor een betoverende avond vol gezelligheid. Geniet ervan!

Christmas market Munich

Tell us what you think