De beste cafés en bars in Brussel

Brussels-DebestecafesenbarsinBrussel

Wie naar België gaat, mag een echt Belgisch biertje natuurlijk niet missen. Welke bars en cafés mag u tijdens uw bezoek aan Brussel niet overslaan?

Het beste bier in Brussel

Hebt u verstand van bier en weet u precies waar uw voorkeuren liggen, ga dan naar À la Mort Subite. De merkwaardige naam (‘de onverwachte dood’) laat zich verklaren door een populair dobbelspelletje van vroeger. De bierkaart is bijzonder uitgebreid: u bent hier niet alleen aan het juiste adres voor een bekend biertje, zoals een Palm of Grimbergen, maar ook voor speciaalbieren zoals Maes Pils, Ciney of Rodenbach. Vanzelfsprekend kunt u hier ook terecht voor heerlijke ‘degustaties’ waarmee het bierplezier compleet is.

Eigenzinnig en opvallend

U kunt L’Archiduc niet missen: de blauwe voorgevel en donkere ramen springen meteen in het oog. Eenmaal binnen wacht u een interieur dat u achter zo’n knalblauwe gevel nooit had verwacht. Op de menukaart staan uitstekende whisky en bourbon, Franse sterke drank, bijzonder veel cocktails en ook allerlei non-alcoholische dranken. Ga lekker zitten, geniet van de subtiele jazzmuziek en laat de avond maar komen.

Griezelig gezellig

Houdt u wel van anders en apart, dan moet u beslist naar Le Cercueil gaan. Dit café is van een heel andere slag dan u wellicht gewend bent: hier geen schemerlampjes en kaarsjes, maar skeletten en blacklights aan de muur. Onder het glazen tafelblad rust een geraamte in een kist. Ondanks deze griezelige insteek is het er wel ontzettend gezellig. Wie had dat gedacht van een café annex spookhuis?

Kunstzinnig genieten

Bent u een kunstliefhebber? Dan kent u de Cobra-beweging wel, het kunstzinnige samenwerkingsverbond van kunstenaars uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam. De Cobra bar-gallery in Brussel heeft zijn naam aan deze stroming ontleend. Hier geniet u van goed Belgisch bier, ook uit de lokale brouwerijen. De kunst aan de muur en de lekkere jazzmuziek maken een avondje uit helemaal af.

Een kaart met 2000 bieren

Wie op zoek is naar een echt uniek biertje, moet naar het Delirium Café aan de Grote Markt gaan, dat op vijf minuten lopen van het Radisson Blu Royal Hotel Brussels ligt. De ligging is fantastisch, met uitzicht op de bouwkundige pracht en praal van hartje Brussel, en de kaart telt maar liefst 2000 verschillende bieren! Dit café heeft in 2004 het ‘Guinness Book of World Records’ gehaald met zijn uitgebreide kaart. U hebt keuze uit zo ongeveer elk biertje dat u maar kunt verzinnen, dus zoek beslist iets speciaals uit.

Mis niets met een bierroute

De hierboven beschreven cafés zijn slechts een greep uit het enorme aanbod van cafés, bars en restaurants die Brussel telt. Wilt u de gastronomische hoogtepunten van de stad niet missen, volg dan een bierroute. Daarmee komt u langs de bekende en minder bekende locaties en grappige of interessante bezienswaardigheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Jeanneke Pis, de vrouwelijke tegenhanger van het alom bekende manneke.

Tell us what you think