De Antwerpse Zes: Ga op ontdekkingstocht in je favoriete modewijk

 

Je bent een fervente shopper. New York, Parijs, Londen en Milaan hebben geen geheimen voor je dus je bent toe aan iets nieuws. Dan is Antwerpen voor jou the place to be. Deze Belgische stad is het walhalla voor fashionista’s en foodies. Verdeeld over 6 buurten op wandelafstand van elkaar kan je een schat aan lokale en internationale designers ontdekken.

 

Stadsfeestzaal_15

 

Begin je modetocht in de buurt van het Station en de Meir. Het Antwerpse Centraal Station is niet alleen een prachtig staaltje architectuur, je vindt er ook diverse pop-up stores. Je kan verder de stad in met de bus, tram of taxi of gewoon te voet. Al wandelend ontdek je de stad in al haar glorie. Op het Astridplein, recht tegenover het Station, vind je het Radisson Blu Astrid Hotel. Als weekendshopper kan je hier alvast je bagage droppen om daarna meteen aan je shopping trip te beginnen. Als je het gebouw langs de De Keyserlei verlaat, heb je meteen zicht op deze prachtige 19de eeuwse laan en wandel je recht naar de Meir, de langste en populairste winkelstraat van Antwerpen. Hier vind je al je favoriete merken, en nog veel meer.

Hey, Big spender!

Als je budget het toelaat, kan je op ontdekking gaan in het Quartier Latin in het theaterdistrict. Hier vind je alle top notch merken – kleding, accessoires, cosmetica – alle goodies om je garderobe (al is het maar denkbeeldig) aan te vullen. Wandel meteen verder naar De Wilde Zee voor een heerlijke lunch en nog meer boetieks. Dit is één van de gezelligste buurten van Antwerpen.

 

72-dpi-FashionMap_DriesVanNoten_6581_-® Johannes Vande Voorde

Het kloppende hart van je shopping trip moet zeker het Modedistrict zijn. Dit is thuishaven van de Antwerpse Zes, waaronder Dries Van Noten en Ann De Meulemeester. Hier krijg je een prachtig beeld van de Antwerpse mode en life style. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan de stijliconen van de stad: het MoMu modemuseum, het Modepaleis en het FFI – Flanders Fashion Institute. Je vindt ze allemaal in de Nationalestraat, de bakermat waar jonge en hippe designers, net afgestuurd van de Antwerpse Mode Academie hun eerste collecties tonen in één van de flagship stores. De Kammenstraat, een zijstraat van de Nationalestraat, is hipster heaven. De hip & trendy vinden hier jonge en gedurfde boetieks.

Verso_2

Vintage vibes

Design verslaafden kunnen meteen doorlopen naar de Kloosterstraat, het paradijs voor liefhebbers van antiek en design. Tweedehandswinkels, moderne kunstgalerijen, interieurzaken, concept stores of pop art gadgets. Je vindt ze allemaal in deze week. Van winkelen krijg je dorst en honger, maar dat is in deze wijk geen bezwaar, integendeel. En als het je toch een beetje te veel wordt, kan je op het Sint-Jansplein de lift naar de wandeltunnel onder de Schelde naar Linkeroever nemen. Geniet er aan het water van het spectaculaire zicht op de stad. Adem diep in en uit, en je bent klaar om nog meer te shoppen, altijd weer opnieuw, zo vaak je maar wil.

Tell us what you think