De acht beste plekken voor je dosis fotografie in Chicago

View of Chicago from Willis Tower by Sébastien Nagy

Voor de meeste moderne reizigers is het vastleggen van het moment net zo belangrijk als het moment zelf.  Daarom geven we je de beste plekken om te fotograferen in een stad die bekendstaat om de prachtige stadslandschappen en architectonische wonderen. Maar niemand weet dat beter dan een deskundige fotograaf, toch? Lees verder over de allerbeste plekken om te fotograferen in de zogenaamde Windy City, gepresenteerd door de stadsfotograaf Sébastien Nagy.

Prachtige foto's hieronder ↓

1. De boon

Je kunt niet naar Chicago reizen zonder een foto te maken van één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van de stad, toch?  Cloud Gate, beter bekend als de 'boon', is een stedelijk beeld dat werd gecreëerd voor een ontwerpwedstrijd. TIP: overnacht in het Radisson Blu Aqua Hotel Chicago, op slechts 200 meter afstand, voor een kans om de unieke reflecterende eigenschappen bij zonsopgang vast te leggen! En een welverdiende selfie is natuurlijk een must op deze plek met een hoog Instagram-gehalte!

The bean Chicago by Sébastien Nagy

2. Chicago Theatre

Theater is erg populair in Chicago. Het is zelfs een van de voornaamste dingen waar de stad om bekendstaat (samen met blues en indrukwekkende architectuur). De stad heeft, met meer dan 200 theaters, een zeer rijke en gevarieerde gemeenschap van uitvoerende kunstenaars. Het Chicago Theatre, oorspronkelijk bekend als het Balaban and Katz Chicago Theatre, is het officieuze symbool van de stad. De kenmerkende Chicago Theatre-tent is vaak te zien in films, op televisie, in kunstwerken en fotografie. Je vindt deze op North State Street in de Loop van Chicago. Neem, net zoals Sébastien Nagy, 's avonds een kijkje om de bruisende sfeer vast te leggen.

Chicago Theater by Sébastien Nagy

3. Vanuit het Radisson Blu Aqua Hotel

Het uitzicht vanaf de 16e verdieping van het Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago is gewoon sensationeel. Boek een verblijf in het Blu-hotel en geniet van de adembenemende uitzichten op het centrum van de Windy City. Deze prachtige foto is genomen tussen twee regenstormen door. Dat is pas een zilveren rand!

View from Radisson Blu Aqua Hotel Chicago

4. De Flamingo

De Flamingo, gebouwd in 1974, is een abstract beeld van 16 meter hoog dat op het Federal Plaza in Chicago staat. Een echte traktatie voor liefhebbers van architectuur en design, zoals onze deskundige fotograaf Nagy. Het beeld wordt omringd door hoge zwarte wolkenkrabbers, wat zorgt voor unieke compositiemogelijkheden. Wees avontuurlijk en probeer verschillende hoeken.

The Flamingo Chicago by Sébastien Nagy

5. 360 Chicago observatiedeck

Deze bezienswaardigheid, gelegen op 310 meter boven de beroemde Magnificent Mile in het iconische John Hancock Building, is een van de meest iconische van de stad. Met - je raadt het al! - een uitzicht van 360 graden over de skyline van de stad. Als je van luchtfotografie houdt, dan moet je naar het 360 Chicago observatiedeck. Hier vind je ook TILT, de hoogste sensationele rit in Chicago: een afgesloten, bewegend platform dat je letterlijk over Michigan Avenue tilt vanaf de 94e verdieping. Hoogtevrees? Je bent gewaarschuwd!

Psst! Kijk ook even naar Lake Michigan als je daarboven bent!

Chicago seen from 360 experience by Sébastien Nagy

6. Willis Tower

Hebben we al gezegd dat Chicago een aantal indrukwekkende wolkenkrabbers heeft? Nogmaals, als je moedig genoeg bent, wil je waarschijnlijk nog een keer genieten van een uitzicht over de stad van bovenaf. En als je 310 meter niet hoog genoeg vindt, wat dacht je dan van 500 meter? Jarenlang was de Wilis Tower de hoogste in de Verenigde Staten, totdat het gebouw werd overtroffen door andere megastructuren. Ga naar de bovenste verdieping om een mooie panoramafoto te maken zoals deze. En als je echt moedig bent, ervaar dan The Ledge, een glazen balkon dat 1,20 meter uitsteekt op de 103e verdieping van de toren!

Willis tower by Sébastien Nagy

7. Chicago River

Nadat je Chicago van bovenaf hebt gezien, kun je het vanaf beneden bekijken. De Chicago River loopt door het centrum en is meer dan 251 kilometer lang, veel mogelijkheden dus voor foto's en liefhebbers van architectuur. De River Walk, een gebied voor voetgangers aan het water aan de zuidoever, is een van de meest interessante plaatsen om te fotograferen in de stad. Geniet van een hotdog en ga lekker wandelen.

Chicago river by Sébastien Nagy

8. Aan de voet van het Radisson Blu Aqua Hotel

Het Aqua hotel, ontworpen door de beroemde architect Jeanne Gang van Studio Gang Architects, is op zichzelf al een fotogelegenheid. Het schitterend blauwe, hoge gebouw met unieke golvende façade trekt toeristen en fotografen aan. De golvende vorm van de balkons zou zijn geïnspireerd door een topografisch kenmerk van de regio Great Lakes . En de ligging van de toren bij Lake Michigan had ook een invloed op de naam. Het Radisson Blu Aqua hotel is het eerste Blu-hotel dat werd geopend in de Verenigde Staten en biedt een innovatieve nieuwe norm voor premium accommodatie in Chicago. Het hotel won ook de felbegeerde Trip Advisor Certificate of Excellence Award. Je zult blij zijn met de allerbeste diensten en de luxe kamer waarin je je kunt terugtrekken na een bomvolle dag van verkennen!

Maak van het Radisson Blu Aqua Hotel je uitvalsbasis om de beste fotoplekken in Chicago te verkennen!

Tell us what you think