Dag van het Duitse Bier

Gewoon lekker – probeer met ons de verschillende biersoorten van Duitsland 

Traditioneel staat 23 april jaarlijks in het teken van Duits bier. Het is namelijk zo dat op 23 april 1516 het “Duitse Reinheidsgebod” van kracht werd en dat is sindsdien wettelijk geregeld. Het is zelfs de oudste warenwet ter wereld en bepaalt dat Duits bier alleen water, hop en graan mag bevatten.

Wij verzekeren u dat op de Dag van het Duitse Bier variatie gegarandeerd is!

radissonBlu098 

Zo'n 6.000 jaar geleden begon alles met gefermenteerd brooddeeg

De oude Sumeriërs waren 6.000 jaar geleden de eersten die veranderingen vaststelden in brood dat was blijven staan. Niet veel later vonden ze uit dat dit kwam door wilde gist, die met de wind in contact kwam met het brood. Toen de Sumeriërs het brooddeeg proefden en het proces bewust herhaalden, en dus met brouwen begonnen, hadden ze een drank voor hun koning ontdekt. Tijdens de middeleeuwen werd de brouwkunst in de kloosters verder ontwikkeld en vanaf de 19de  eeuw werd het door onderzoek en uitvindingen ook mogelijk om bier in grotere hoeveelheden en bij constantere hoge kwaliteit te brouwen. Stap voor stap ging het verder in de richting van het huidige koele bier!

shutterstock_329393945-1500x1000

Duitsland – het bolwerk van bier

Ook nu maken de Duitse brouwers hun bier nog volgens het “Duitse Reinheidsgebod”. Er worden vandaag de dag meer dan 5.000 verschillende bieren in Duitsland gebrouwen. Toch heeft elk bier zijn eigen smaak, wat komt door de receptuur, het gebruikte water, de manier waarop het graan gemalen is en, zeker niet onbelangrijk, de fijngevoeligheid van de brouwmeester. Interessant is ook dat de Duitsers het liefste pils, export, weizenbier, Helles, Alt of Kölsch drinken. Krombacher Pils is een van de meest gedronken merken met 5,55 miljoen hectoliter per jaar. Onze favorieten zijn echter lokale bieren, zoals “Duckstein Original” uit Hamburg of “Brinkhoff's No.1” uit Dortmund.

shutterstock_34231729-1500x1023

Een koel blond bier, een pittig bruin biertje of een temperamentvol zwart bier?

Zo wordt kiezen nog lastig. Gebruik 23 april als aanleiding om de verschillende biersoorten te proberen en vier met ons de Dag van het Duitse Bier. Of u nu een Kölsch wilt proeven in onze loungebar “Paparazzi” in Radisson Blu Hotel, Cologne, een Alt in een van de huizen in Dusseldorf of misschien toch iets speciaals zoals een Berliner Weisse met een scheut framboos of waldmeister in de atriumbar van Radisson Blu Hotel, Berlin; wij zijn voorbereid op al uw bierwensen!

shutterstock_157623941-1500x821

Wat is uw lievelingsbier? Laat het ons weten via Twitter met de hashtag #RadissonBlu.

Tell us what you think