Creatief denken: Met deze trucs lukt het!

#DesignedForSuccess #ExperienceMeetings

Wist u dat creativiteit langzaam verloren gaat als u deze niet gebruikt? Naast klassieke creativiteitstechnieken zijn er meer mogelijkheden om de vaardigheid te behouden of opnieuw te ontdekken. Ervaar nu nieuwe manieren voor creatief denken tijdens vergaderingen, om het niet te verleren. P.S.: Hiervoor hoeft u geen kind of kunstenaar te zijn.

Een lege straat waarop behalve een tuimelkruid niets te zien is – dat doet niet alleen denken aan westernfilm maar ook aan uw hoofd als u op commando creatief moet zijn. Wat te doen? Natuurlijk zijn er technieken om de ontbrekende creativiteit te zoeken of ideeën op te poetsen. Waaronder brainstormen en mindmapping, om maar twee bekende methoden te noemen. Er is overigens zelfs een techniek met op je hoofd staan. Maar voordat u sportkleding aantrekt kunt u met onderstaande eerst wat meer over nieuwe inzichten en ideeën voor creatief denken tot u nemen!

 

Omgeving - ontwerp van de ruimte

Als er geen ideeën komen, is dat niet direct alleen uw schuld. Want ook uw omgeving speelt daarbij een grote rol. Niet voor niets hebben kunstenaars lievelingsplekken als inspiratiebron. Dit punt moet u bij het werken met creativiteit niet zomaar negeren. Bent u in de natuur creatiever en komen de ideeën dan zo uit de lucht vallen of heeft u een moderne omgeving nodig zonder te veel afleiding om uw innovatieve gedachten te ontwikkelen? Test het zelf. De opgedane kennis kunt u direct in de volgende vergadering tijdens de conferentie gebruiken of liever na een wandeling tijdens de middagpauze. Kent u het Radisson Blu Hotel Rostock? Met de veelzijdigheid aan ruimten en onderscheidende verdiepingen is er plek voor elke vorm van creativiteit. Adem door en geniet van het vrije uitzicht vanaf het dakterras op de zevende etage op de haven, om creatief verder te gaan! Zulke afleidingsplekken vindt u meer in Rostock. Ga gewoon op ontdekkingstocht.

RDBLU-Rostock-69

 

Tevredenheid - geeft innerlijke rust

Krijgt u het hoofd niet leeg, ondanks een dakterras en een vrij uitzicht? De weekinkopen, de training van de kinderen, de uitnodiging van uw schoonmoeder – dat is allemaal ongewenste afleiding. Ontspan – het liefste met een beetje beweging. Want sporten maakt het hoofd leeg, moeilijke gedachten worden gefilterd en daarbij kunnen uw hersenen zich even instellen op nieuwe indrukken. U hoeft echt niet direct op uw hoofd te gaan staan – ga even los op de loopband of gebruik wat gewichten. Wist u dat de hotels van Radisson Blu over eersteklas fitnessstudio’s beschikken? U kunt op veel plekken zelfs een baantje trekken in het binnenzwembad. Naast het positieve effect dat het filteren van gedachten heeft, wordt de creativiteit dankzij de blauwe kleur van het water extra gestimuleerd. Die kleur is namelijk een bewezen stimulans voor de creativiteit en daarom zijn de vergaderruimten van Radisson Blu ook in die tint vormgegeven!

10_Spirit_and_Soul_10x15cm_300dpi_CMYK

 

Teamwork met potlood - canon in plaats van solo

Goed, nu weet u hoe u zelf uw creatief denken kunt bevorderen. Zoals wel vaker in het leven zijn er echter meer wegen om het doel te bereiken. Betrek daarom ook uw collega’s en start op basis van het motto ‘terug naar de basis’ met teamwork als nieuwe bron voor ideeën. Waar wacht u dus nog op? Onze tip: Zet eerst de laptop uit en pak gewoon weer een notitieblok en potlood. Als u met de hand schrijft luistert u beter en kunt u de belangrijke zaken beter onthouden, wat bij het typen op een toetsenbord veel sneller verloren gaat. Kies in plaats van een vulpen of balpen liever voor een potlood. Dit is bijzonder behulpzaam bij het overboord gooien van voorgaande ideeën en aantekeningen en in plaats daarvan nieuwe inzichten direct toe te voegen aan wat al is genoteerd. Maar u moet de techniek van de 21ste eeuw niet helemaal loslaten. Want nadat u met de hand samen ideeën heeft verzameld, kunt u de bewerkte kennis met behulpzame tools als de Radisson Blu DigiChart met slechts één klik digitaliseren. Met deze combinatie van oud en jong kan uw creativiteit alleen maar winnen!

EXME-DIGI-tools-5

 

Reizen - beleven van nieuwe indrukken

De creativiteit neemt toe, maar tegen een beetje meer input kunt u niets inbrengen? Ga op reis! Het ontdekken van nieuwe plaatsen kan mensen ertoe brengen dat ze creatiever worden. Natuurlijk kunt u privé de wereld over reizen. Het is nog effectiever als u samen met collega’s een reis boekt, in plaats van elke dag in hetzelfde kantoorgebouw. Dat verstrekt ook nog eens de teamgeest. Als u zich nu afvraagt of u liever de stad of de natuur in wilt – geen probleem. De Radisson Blu vergaderhotels bieden dankzij hun centrale ligging voor ieder wat wils. Veel hotels liggen in de buurt van parken en bossen. Wat denkt u van een mix van binnen- en buitenactiviteiten? Betreed nu nieuwe wegen met Radisson Blu Hotels in heel Duitsland, om uw creativiteit niet te laten verdwijnen!

Tell us what you think