Buiten de gebaande paden in Bali

Impossible Beach in Bali

Bali is wereldwijd beroemd voor zijn geweldige zandstranden en azuurblauwe zeeën. Daardoor is het eiland hard op weg een van de meest gewilde resortbestemmingen ter wereld te worden. Toch heeft Bali meer te bieden dan alleen zon, zee en zand. Nieuwsgierige gasten die niet elke dag naar het strand willen, kunnen kiezen uit tal van activiteiten en attracties die de overdadige en exotische cultuur van het 'godeneiland' laten zien. Hieronder staan slechts een paar van onze aanbevelingen ...

Laat je spirituele kant zien in de tempels aan de kust van Bali

De inwoners van Bali zijn heilig overtuigd van de spirituele kracht van water. Die overtuiging heeft geleid tot betoverende en herkenbare bouwwerken op het eiland: de verbazingwekkende tempels aan zee. Een van de meest indrukwekkende voorbeelden is de Pura Luhur Uluwatu, een pittoreske tempel op de top van een rots op het zuidelijke schiereiland van Bali, 70 meter boven de beukende golven. Radisson Blu Bali Uluwatu is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van deze indrukwekkende tempel en voor een ontmoeting met de monniken die er wonen. Een ander voorbeeld is Tanah Lot. Deze tempel ligt in zee bovenop een rots aan de westkust van Bali en staat bekend om zijn kleurrijke zonsondergangen.

Bali Sea Temple Para Luhur Uluwatu

Bezoek de overweldigende rijstplantages, die op de UNESCO-erfgoedlijst staan

Bezoekers die de stranden in het zuiden achter zich laten en het vulkanische binnenland van Bali bezoeken, ontdekken onwaarschijnlijk golvende landschappen met rijstplantages, die op een ongelooflijke manier in de heuvels zijn uitgehouwen. Deze adembenemende rijstvelden, die onderling zijn verbonden door een netwerk van met de hand gegraven kanaaltjes, zijn duizenden jaren oud en werden door UNESCO opgenomen op de lijst met Werelderfgoed. Ze zijn vooral indrukwekkend als de velden zijn overstroomd en de terrassen op een geweldige spiegel lijken, die het schitterende zonlicht en de blauwe luchten weerspiegelt. De rijstvelden van Bali liggen ver van de toeristische trekpleisters en zijn vaak heerlijk stil - ideaal voor bezoekers die de traditionele kant van het eiland willen ontdekken.

UNESCO Bali Rice Terraces, Ubud

Winkel in de stijlvolle boetiekjes van Seminyak

Niet zo ver uit de buurt van de bruisende straten van Kuta ligt Seminyak, een stijlvolle enclave aan de kust waar fashionista's uren kunnen doorbrengen in luxe boetieken. De hoofdstraten van Jalan Raya Seminyak en Jalan Petitenget puilen uit van stijlvolle kledingwinkels met lokale en internationale merken en andere winkels met authentiek vakwerk, kunst en designerproducten, die de unieke cultuur en het onderscheidende karakter van Bali laten zien. Als je de winkels even achter je wilt laten, biedt Seminyak ook een breed scala aan helder verlichte bars, coole cafés en luxe restaurants. De zandstranden liggen bovendien op loopafstand.

Bali Boutiques in Seminyak, Ubud

Ontdek de culturele charmes van Ubud

Ubud is gelegen in de met oerbossen overgoten heuvels in het noorden van Bali en wordt omringd door weelderige regenwouden en snel stromende rivieren. Het prachtige stadje vormt een perfecte bestemming voor iedereen die eens wat anders wil tijdens een dagje uit. Als culturele hoofdstad van Bali biedt Ubud een bekoorlijke reeks kunstgalerieën, vakwerkwinkels en musea met collecties die de authentieke, eeuwenoude cultuur van het eiland perfect laten zien. Bezoekers kunnen een hele dag door de straten struinen en de exotische sfeer op zich in laten werken. Eventueel kunnen gasten naar het Apenwoud, net buiten Ubud. Dit enorme hindoecomplex en natuurreservaat huisvest zo'n 700 apen en makaken.

Ubud Art Stores

Help de zeeschildpadden van Bali beschermen

In Bali wonen verschillende soorten zeeschildpadden, maar helaas worden er vele bedreigd. Gasten die de inspanningen om deze enorme schepselen te beschermen en te behouden willen ondersteunen, kunnen de Bali Sea Turtle Society bezoeken. Deze instelling speelt een belangrijke rol bij het vergroten van het bewustzijn over het behoud van de zeeschildpad. De stichting is gevestigd in Kuta en beschermt schildpadeieren. Ook worden er regelmatig jonge dieren uitgezet, zodat deze veilig de zee kunnen bereiken en de overleving van toekomstige generaties wordt gewaarborgd. Het uitzetten gebeurt tussen april en oktober. Gasten hoeven alleen een klein bedrag te betalen om dit goede doel te ondersteunen.

Sea Turtle in Bali waters

Al deze activiteiten - en tal van andere activiteiten - kunnen makkelijk in een dagtripje gedaan worden vanuit Radisson Blu Bali Uluwatu, dat is gelegen tussen Padang Padang Beach en Bingin Beach op het zuidelijke schiereiland. Bovendien staat de huismeester altijd klaar om je tips te geven!

Verken de pracht van Bali met Radisson Blu!

Tell us what you think