Brussel door de ogen van stadsfotograaf Sébastien Nagy

Basilique de Koekelberg from drone

Een van de meest iconische steden van Europa, vastgelegd in gewaagde en fascinerende stadsfoto's, waarop verfijnde lijnen en geometrische patronen door elkaar lopen en prachtige hedendaagse composities vormen. Wil je het zien? Lees verder en ontdek hoe stadsfotograaf Sébastien Nagy de Belgische hoofdstad vastlegt.

Brussel, de meest Instagram-waardige stad van Europa?

Wie Brussel voor de eerste keer ziet, ervaart absoluut een wauwgevoel. Naast het Koninklijk Paleis, het mooiste plein in Europa, en de geweldige architectuur biedt Brussel tal van mogelijkheden voor iedereen die wat geweldige plaatjes aan zijn Instagramprofiel wil toevoegen. Zelfs na een heel korte blik op het werk van Sébastien Nagy wil je direct op de volgende vlucht naar Brussel stappen! Daarom vroegen we Sébastien om ons aan de hand van zijn mooiste foto's mee te nemen door zijn favoriete stad.

Quartier Bruxelles Nord Brussels

Brussel noord

Het hart van Europa vanuit een heel nieuwe hoek

Als ware Bruxellois kent Sébastien Brussel als zijn broekzak. Toch is hij pas twee jaar geleden begonnen om de stad door de lens van zijn camera te verkennen. Nagy vertelt dat hij zijn passie voor fotografie ontdekte tijdens een reis naar Zwitserland. Vervolgens begon hij stukje bij beetje foto's van zijn eigen stad te maken. Zo ontwikkelde hij zijn eigen 'urban' stijl, vertelt hij, en begon hij foto's van de stad vanaf hoge uitkijkpunten te nemen.

Bekijk hieronder de foto's en je ziet direct de sterke voorkeur van de fotograaf voor strakke lijnen en symmetrie. Heb je ooit de Nationale Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg gezien? Bezoek deze tijdens je volgende verblijf in Brussel (maar we kunnen je niet garanderen dat je hem vanuit dit perspectief kunt zien!)

Basilique de Koekelberg Brussels aerial view

Nationale Basiliek van het Heilig Hart, Brussel

Luchtfotografie: zien wat anderen niet kunnen zien

De enige manier om deze foto's te kunnen maken, is door een drone in te zetten of een wolkenkrabber te beklimmen. Gelukkig is Sébastien niet bang voor hoogtes! Als hij ook maar een kans krijgt, pakt hij de moed die veel anderen niet bezitten en klimt hij huizenhoog om duizelingwekkende plaatjes van de stad te schieten. Dit uitzicht is gewoon verbazingwekkend!

Altitude 100 Forest Brussels

Hoogte Honderd, Vorst, Brussel

De kunst van perfecte reisfoto's

Ga je op reis om de beste foto's te maken? Of maak je foto's om te reizen? Hoe je het ook bekijkt, Nagy's passie voor fotografie en reizen gaan hand in hand. Nagy maakte verschillende reizen om de meest pittoreske stedelijke locaties te fotograferen en perfectioneerde zijn proces zodat hij zijn tijd op locatie optimaal besteedt. Voorafgaand aan elke reis kamt hij het internet (Instagram, Google Earth, reviews, enz.) uit om de allerbeste plekken te vinden. Vervolgens plant hij elke dag van zijn reis. Hij geeft echter toe dat je de verborgen pareltjes van een stad soms het beste kunt ontdekken door gewoon te wandelen en het onverwachte moment te omarmen.

Marolles Brussels

De Marollen, Brussel

Overnacht in het stadscentrum bij Radisson Blu Royal Hotel, Brussels zodat je gemakkelijk de mooiste plaatsen in de stad kunt bereiken. Maak een ontspannen wandeling naar de Grote Markt, loop langs de indrukwekkende Galeries Royales, of laat de camera even voor wat hij is en bewonder de kunst in het Magritte Museum, op slechts een paar minuten lopen vanaf het hotel.

Brussel als open deur om de rest van de wereld te ontdekken

Brussel was de stad waar het voor Sébastien allemaal begon. Hij is gefascineerd door fonkelende skylines en indrukwekkende constructies en heeft zich sindsdien vooral geconcentreerd op het fotograferen van de grootste hoofdsteden ter wereld: Dubai, Hongkong, Singapore ... Houd ons in de gaten om te ontdekken welke metropool hij hierna gaat verkennen!

Heb jij ook geweldige foto's? Deel ze met ons en gebruik de hashtag #RadissonBlu!

Tell us what you think