Brainfood: Zo verscherpt u de geest en uw denkvermogen!

#DesignedForSuccess

“Zeg me wat u eet en ik zeg u wie u bent.” Al in de 18de eeuw wist de schriftgeleerde Jean Anthelme Brillat-Savarin dat eten veel meer kan zijn dan het stillen van honger. Maar wist u dat u met de juiste voeding uw denkvermogen met tot 20% kunt laten toenemen? Wij laten u zien hoe u zo tijdens een vergadering fit kunt blijven!

Natuurlijk, de uitdrukking goede voeding is subjectief: terwijl uw collega tijdens de middagpauze patat met mayo en ketchup eet, een andere knabbelt aan een salade en u geniet van pasta à la mamma. Maar wie van jullie eet het beste? Om maar met de deur in huis te vallen: de optimale combinatie heeft geen van onze fictieve eters gevonden. Maar hoe ziet de perfecte maaltijd voor energie op een drukke dag met allemaal vergaderingen er dan uit? Velen zweren dan bij brainfood. Maar wat is dat precies, een voorbijgaande trend of het geheime recept voor geconcentreerd werken? Ralf Lampe, Executive Chef bij Radisson Blu Hamburg Airport en Area Chef voor Centraal-Europa, weet het precies.

 

Hallo nieuwe tijd en voedingstrends

Matcha, Low Carb, Spiritual Food – de lijst met trends in voeding is lang. Studentenvoedsel is er bijvoorbeeld al sinds de 17de eeuw. Tegenwoordig, 400 jaar later, spreekt iedereen over brainfood. Wat studenten vroeger al wisten: de energierijke mix is de ideale combinatie om het denkvermogen te stimuleren en zo een actieve bijdrage te kunnen leveren aan een vergadering. Alles wat u nodig heeft is een uitgewogen mix van langzame koolhydraten, onverzadigde vetzuren zoals Omega-3 en Omega-6, voeding met eiwitten en micronutriënten. Eet ook niet te weinig of alleen een salade, want meer dan een vijfde van uw energiebehoefte per dag wordt door uw hersenen gebruikt. Klinkt dit moeilijk? Wij leggen u uit, hoe de optimale middagsnack eruit ziet.

BF-Germany-1277

 

Druivensuiker vs brainfood

Naast studentenvoer met waardevolle Omega-vetzuren uit noten geldt ook druivensuiker als een wondermiddel tegen een concentratiedip. Natuurlijk helpt pure suiker om snel weer bij de les te zijn, maar dat effect is ook snel weer voorbij. Uw organismen raken uit balans en de concentratie is weer ver te zoeken. Datzelfde geldt overigens ook voor industriële zoetigheden. In plaats daarvan zou u klassiek brainfood met natuurlijke zoetstoffen en weinig suiker kunnen overwegen voor een succesvolle vergadering. De positieve energiedragers vindt u in talrijke producten. Ook als u graag vlees eet, hoeft u dat niet te laten staan. Maar kies dan voor een vetarme kipfilet in plaats van een vette Wienerschnitzel. Onze kok Ralf Lampe is overigens een grote fan van de Thaise keuken. Probeer daarom eens kip-curry met rijst. Heel lekker en ideaal als voorbereiding op de middag.

Curry

 

Gezond genieten tijdens het werk

Brainfood is overigens meer dan alleen een snack voor tussendoor. Indien goed verteerd, geven de energiecomponenten u de hele dag energie. Begin vervolgens met een goed ontbijt ontspannen aan de komende werkdag – het liefst met een portie natuuryoghurt met fruit, bijvoorbeeld bosbessen. Als gezonde topping dienen havervlokken met wat honing. Als alternatief kunt u roerei met volkorenbrood kiezen. Wist u bovendien dat volkoren de aanmaak van serotonine bevordert, dus direct bijdraagt aan een goed gevoel? De kleine trek tussendoor bedwingt u met een banaan of een handjevol amandelen. Naast kip-curry staat ook vis, bijvoorbeeld zalm of haring, steeds vaker op de lunchkaart. Het regelmatig eten van vis zorgt voor een hoger IQ en een beter uitdrukkingsvermogen – zoals Zweedse onderzoekers in 2009 ontdekten. Overigens, pasta is ook geschikt, maar kies dan wel voor de volkorenvariant. Als klein nagerecht kunt u ook bittere chocolade proberen, dat helpt u zeker over uw middagdip heen.

F-D Meeting Berlin 2016-0478

 

Innovatief werken met een optimale concentratie

Ook de Radisson Blu Hotels zorgen tijdens uw conferenties voor de juiste maaltijd. Doe energie op met onze gezonde en verse gerechten voor uw vergaderingen en blijf altijd scherp. Daar dragen ook onze heldere en moderne vergaderzalen aan bij, die u van alle gemakken voorzien, zodat uw evenement een groot succes wordt.

Tell us what you think