Best in Travel en Best in Design

Onlangs heeft Lonely Planet de Best in Travel-lijsten voor 2016 gepubliceerd.

 

Er staat een aantal waanzinnige bestemmingen op die lijsten. Dat kunnen we niet ontkennen en er staan er zelfs een paar op onze lijst met 'must-see' bestemmingen voor 2016 voor degenen die niet genoeg van prachtig design kunnen krijgen. Blader omlaag om te zien welke bestemmingen u dit jaar zou kunnen bezoeken als u van interessant design houdt.

 

 

Polen

Photo by PuffBuff Designs
Photo by PuffBuff Designs

Polen is waarschijnlijk niet het eerste land dat in u opkomt als 'hotspot' voor nieuwe designers, maar u zult verrast staan. Van Gdansk tot Krakow: in Polen wemelt het van de extreem getalenteerde designers. Onze must-sees zijn onder meer: Studio Rygalik  in Warschau (gespecialiseerd in meubels, producten en ruimten) en Puff-Buff Designs (lichtstudio), de fascinerende objectstudio Rayz2 net buiten Gdansk en minimalistische meubelontwerpers Tabanda. Onder de indruk? Laat u hier inspireren door nog meer must-sees in Polen.

 

 

 

Australië

Australia

Australië staat bekend om een aantal behoorlijk spectaculaire modeontwerpers en architectonische hoogstandjes (hallo Sydney Opera House!). Misschien is het al die spectaculaire zonneschijn, maar iets in dit land 'down under' inspireert talloze designers. Bekijk de studio van Greg Natale net buiten Sydney. Als u meer van mode houdt, dan zijn de experimentele en moderne ontwerpen van Dion Lee een fantastische aanwinst voor iedere garderobe.

 

 

 

 

Verenigde Staten

Photo by http://www.michaelabrams.com/
Photo by http://www.michaelabrams.com/

Wie denkt niet aan New York als iemand het wordt 'design' in de mond neemt? Maar er zijn nog talloze andere steden in de Verenigde Staten die boordevol jonge designers zitten. Zo vindt u in Minneapolis modeontwerper Joy Noelle. Haar boetiek is gevuld met romantische en dromerige stukken, perfect als u uw eigen sprookje wilt creëren. Of breng een bezoekje aan de 'Windy City' Chicago en kijk eens binnen bij de interieurontwerpen van Michael Abrams voor de nodige inspiratie.

 

 

 

 

Letland

Latvia

Letland ligt aan de Baltische Zee en is over het algemeen geen voor de hand liggende reisbestemming. Maar als u van design houdt, is een bezoek aan de hoofdstad Riga zeker de moeite waard. Als u fan bent van art nouveau, dan moet u naar de Art Nouveau Shop in Riga, vol met prachtige art nouveau sieraden, kunst en alles wat u verder nog kunt bedenken. Voor interieurs is het Peteris Ozolinsh Design House een inspirerende plek voor klassieke designs

 

 

 

Botswana

 

Photo via www.afwt.ca
Photo via www.afwt.ca

Afrika zit vol fascinerende landschappen en een rijke cultuur. Het is dan ook niet vreemd dat designers hun inspiratie vaak uit dit continent halen. Black Trash is gevestigd in Botswana en maakt gewaagde en toch chique kleding, die niet zou misstaan op de catwalks van Parijs. Sasa Interiors gebruikt strakke, elegante lijnen om gezellige en huiselijke ruimten te creëren.

 

Wat vindt u van de Best in Travel- en Best in Design-tips? Hebben we fantastische plekjes voor designers gemist? Deel het met ons op Twitter met de hashtag #RadissonBlu.

 

 

 

Tell us what you think