Bereid in Blu – Foie gras met Parijse champignons van het Radisson Blu Hotel, Champs Elysées

Het is weer herfst en daarmee de tijd voor het plukken van eetbare paddenstoelen! Om u wat kookinspiratie te bieden, geeft onze chef-kok van het Radisson Blu Hotel Champs Elysées in Parijs het geheim prijs van een van zijn recepten: foie gras-krullen op geroosterde Parijse champignons en in wijn gepocheerd ei.

Mocht u het Radisson Blu Hotel Champs Élysées nog niet kennen, dan is het zeker een bezoek waard, aangezien het is gehuisvest in het oude hoofdkantoor van Louis Vuitton in Parijs. Op slechts een paar passen van de Champs Élysées biedt het hotel een fijn en veilig onderkomen middenin de hoofdstad. De kamers zijn prachtig ingericht, een combinatie van raffinement en elegante eenvoud. Het hotel heeft ook een gastronomisch restaurant waar gasten het hele jaar door worden verrukt door de savoir-faire van Didier Pioline en zijn liefde voor de Franse keuken.

Didier Pioline is de chef-kok van het Radisson Blu Hotel Champs Élysées en kookt erg graag met biologische streekproducten. Zijn recept bestaat dan ook uit pure en overheerlijke ingrediënten.

Om het gerecht te maken, wast en snijdt u 150 gram Parijse champignons en bruineer ze in een steelpan. Pocheer tegelijkertijd een ei in wat rode wijn met een scheutje azijn. Leg de champignons op het midden van het bord met daarbovenop het gepocheerde ei. Neem een beetje foie gras en gebruik een dunschiller om er krullen vanaf te snijden. Sprenkel tenslotte de saus rondom het gerecht.

Laten we eens kijken hoe hij deze ingrediënten zo perfect weet te bereiden

Wilt u het zelf ook proeven? Kom dan bij ons langs in het Radisson Blu Hotel Champs Elysées en geniet van de traditionele Franse keuken met verse, plaatselijke ingrediënten, op steenworp afstand van de beroemde Arc de Triomphe! 

Recept

PARIS-4-1024x683

Ingrediënten:

150 gram Parijse champignons

1 ei

1 stukje foie gras

Rode wijn

Azijn

Was en snijd de Parijse champignons en bak ze in een pan. Pocheer tegelijkertijd een ei in rode wijn waar u ook een scheutje azijn bijdoet.

Neem de foie gras en schaaf er kleine krullen van af met een dunschiller.

Voor de aankleding van het bord: plaats de gesneden champignons in het midden van het bord, leg er het gepocheerde ei bovenop, garneer met krullen van de foie gras en sprenkel er de saus omheen.

Culinair interview met
Didier Pioline

PARIS-1-1024x623

Wat heeft u gebracht tot waar u nu bent?

Ik ben opgeleid aan de hotelschool van Granville. Daarna kreeg ik de kans om op een aantal geweldige plekken te werken, zoals Mont-Saint-Michel, maar ook aan de zijde van grote chef-koks, onder wie Christian Constant en Éric Fréchon.

Nadat ik me opwerkte van assistent tot lijnkok tot souschef werd ik uiteindelijk chef-kok in het restaurant La Place in het Radisson Blu Hotel Champs Élysées.

Wat is uw lievelingsgerecht?

Mijn lievelingsgerecht is Tournedos Rossini.

Wat is uw mooiste herinnering sinds u als chef-kok werkt?

Een van mijn mooiste herinneringen was toen Jean-Paul Belmondo te gast was in mijn restaurant. Het is al een paar jaar geleden en ik voelde me zo blij als een kind.

Welk ingrediënt is terug te vinden in al uw creaties?

Ik kom uit Normandië. Ik kan niet zonder boter.

Tell us what you think