Mooie lentebestemmingen

Berlin Cathedral (Berliner Dom), Germany

Voelt u al lentekriebels en hebt u zin om op reis te gaan? Dan moet u beslist eens een van deze steden met een bezoek vereren.

Berlijn

Berlijn is een uitstekende bestemming voor Nederlanders en Belgen, omdat de stad zo eenvoudig te bereiken is. Vanuit Nederland bent u namelijk maar een uur of zes met de trein onderweg en met het vliegtuig bent u er nog sneller. De stad zelf is een brandpunt van geschiedenis en cultuur. U ziet er interessante sporen uit het verleden, zoals restanten van de Berlijnse Muur en de Gedächtniskirche, maar u zit er ook voor modern vermaak helemaal goed, bijvoorbeeld op locaties als het beroemde Sony Center.

Edinburgh

De Schotse hoofdstad is een majestueuze stad die u zeker een keer moet bezoeken. Het hart van de stad is bijzonder fraai: het imponerende Edinburgh Castle kijkt vanaf een steile rotswand uit over een lange strook groen waaraan prachtige panden zijn gebouwd. Edinburgh is echter niet alleen maar geschiedenis: dankzij de vele kunst- en cultuurfestivals zit ook de moderne vakantieganger er helemaal goed. En natuurliefhebbers? Die gaan naar Edinburgh om de eindeloze Schotse natuur in de omgeving te verkennen.

Vilnius

De Litouwse hoofdstad is een ideale bestemming voor wie eens wat anders wil en van architectuur houdt. In Vilnius ziet u allerlei historische gebouwen die qua pracht niet onderdoen voor de bouwwerken in steden als Wenen en Londen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het fraaie Gediminas-kasteel, dat is uitgegroeid tot symbool van de stad? Het Presidentieel Paleis vormt een hoogtepunt van statigheid, terwijl de televisietoren juist een interessante moderne bezienswaardigheid is.

Sofia

De Bulgaren mogen trots zijn op een stad als Sofia. De hoofdstad is net zo elegant als de naam al doet vermoeden. Cultuurliefhebbers zitten er goed dankzij de vele musea, zoals de Nationale Kunstgalerij en het Nationaal Cultuurpaleis, terwijl natuurliefhebbers genoeg te verkennen hebben bij de Vitosja, de berg bij de hoofdstad. Na een dag vol cultuur en natuur laat u zich lekker onderdompelen in een van de Centrale Mineraalbaden. Het Radisson Blu Grand Hotel, Sofia vormt de ideale uitvalsbasis voor uw vakantie.

Boekarest

De hoofdstad van Roemenië staat niet heel hoog op de prioriteitenlijst van menig reiziger, maar dat is geheel onterecht. Boekarest is een stad vol interessante architectuur, cultuur en natuur. Neem nu het Ateneul Român, het concertgebouw van de stad, dat net zo mooi is als de concerten die er worden gegeven. De Stavropoleos-kerk vormt een interessante smeltkroes van West- en Oost-Europese bouwstijlen. Aan natuur is er ook geen gebrek, dankzij stukjes groen zoals het Herăstrău-park en het Cișmigiu-park.

Praag

Van alle Oost-Europese hoofdsteden is Praag misschien wel de mooiste. De Tsjechische hoofdstad kan bogen op prachtige openbare plekken als het Staroměstské náměstí, een sprookjesachtig plein waar altijd iets te zien is. Op het Wenceslausplein kunt u naar hartenlust winkelen. Een wandeling over de historische Karelsbrug naar de imponerende burcht is een belevenis die u nog lang bijblijft. Als u de stad zelf hebt gezien, vindt u in de nabije omgeving allerlei prachtige natuurgebieden.

Tell us what you think