Antwerpen, een dynamische stad voor al uw evenementen

Havenhuis Antwerpen

De bruisende Vlaamse stad Antwerpen is dan wel de tweede grootste havenstad van Europa, maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen de haven. Antwerpen is een dynamische, culturele stad waar de allerbeste evenementen georganiseerd kunnen worden sinds de opening van een eersteklas congrescentrum een paar maanden geleden.

Een havenstad

Dankzij de haven staat de stad al sinds mensenheugenis open voor nieuwkomers. Met de 173 nationaliteiten die de stad rijk is, wordt er dan ook een scala aan talen gesproken. Als je de smalle straatjes rondom de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal induikt, kun je je goed voorstellen hoe het er in deze welvarende handelsstad in de tijd van Rubens aan toe ging. De barokke kerken, de cafés met glas-in-loodramen en het Diamantkwartier zijn er nog steeds langs de oevers van de Schelde. In het zuiden bevinden zich de meesters van de Belgische industriële vormgeving, niet ver van het ModeMuseum (MoMu).

't Eilandje Antwerpen

Een culturele dynamiek

Kunst en design komen samen in de grootste stad van Vlaanderen waar de trends op de voet gevolgd worden. De culturele dynamiek is zichtbaar tot in de haven, waar 't Eilandje dé nieuwe hotspot is voor vernieuwende architectuur. Hier is recent het Havenhuis geopend, ontworpen door Zaha Hadid. Dit gebouw is het nieuwste pareltje van de stad en de verrassende constructie ervan doet denken aan de boeg van een schip op de kade. Op de oude scheepsdokken kunt u het Red Star Line Museum bezoeken, met als thema de Europese migratie naar Amerika. Zo valt er te ontdekken dat vanaf 1872 twee miljoen passagiers in Antwerpen aan boord gingen om de Atlantische oceaan over te steken. Niet ver daar vandaan ligt het Museum aan de Stroom, een ander opvallend bouwwerk dat toont dat Antwerpen niet bang is voor het ongewone.

Havenhuis Antwerpen

Uw evenementen vlak bij het Centraal Station

In deze kleurrijke omgeving bevindt zich het Radisson Blu Astrid Hotel Antwerpen, eenvoudig bereikbaar dankzij zijn ligging tegenover het Centraal Station van Antwerpen, waar de Eurostar en Thalys arriveren. Het Radisson Blu is in het voorjaar van 2018 volledig gerenoveerd, zodat het hotel de perfecte keuze is voor uw volgende evenement. Het hotel beschikt naast 253 hedendaagse kamers over talrijke faciliteiten zoals een restaurant, een Starbucks, een betaalde parkeerplaats en een wellnessruimte met verwarmd zwembad, sportzaal en een hamam. Met 15 vergaderzalen en -ruimtes is dit de ideale plek voor vergaderingen en evenementen: sommige ruimtes bieden een uniek uitzicht op het prachtige Centraal Station. Een team gespecialiseerd in vergaderingen en evenementen staat voor u klaar om samen met u alle details van uw evenement te plannen.

Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerpen

Het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

De nieuwste aanwinst van de stad is het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, een hoogstaand congrescentrum dat deels gevestigd is in de reusachtige, gerenoveerde historische dierentuin. Alle evenementen vinden plaats in de Koningin Elisabethzaal van dit majestueuze bouwwerk. In dit auditorium van internationale allure met een ongeëvenaarde akoestiek speelt onder meer het Antwerp Symphony Orchestra, het vaste orkest van de nieuwe concertzaal. Het gebouw bevat tevens een aantal unieke zalen in de historische vleugel, zoals de Darwinzaal met zijn imposante walvisskelet.

Brouwerij De Koninck, Antwerpen

Andere evenementlocaties in Antwerpen

Naast deze nieuwe plek kunnen organisatoren kiezen uit diverse andere evenementlocaties, zoals een industriële stijl in bijvoorbeeld het Pomphuis of de bekende brasserie De Koninck, waar men een kijkje achter de schermen kan nemen. Andere locaties zijn geschikt voor grote groepen, zoals Stuurboord en het onvergelijkbare De Ark. Luxe pareltjes zijn er echter ook, zoals het Paleis op de Meir, het Huis Happaert en sterrenrestaurants zoals 't Zilte en The Jane.

Huis Happaert, Antwerpen

Overigens bieden de suites van het Radisson Blu Hotel, Antwerpen een weids uitzicht over de omgeving.
Meer in onze blogpost over de
Top 10 van suites met indrukwekkende uitzichten.

Tell us what you think