7 leuke activiteiten in Minneapolis deze zomer

De stad Minneapolis (ook bekend als de Twin Cities) wordt geroemd om zijn industriële vooruitstrevendheid, de meren, en als woonplaats van de overleden popster Prince. In de zomer worden allerlei culturele activiteiten georganiseerd en is de stad op zijn mooist. Of u nu voor een week of een weekend komt, er is een ongekend aanbod van dingen om te zien en te doen.

De grootste jaarmarkt

Op basis van de dagelijkse bezoekersaantallen is de Minnesota State Fair de grootste jaarmarkt van Amerika. U zult uw ogen uitkijken bij alle kraampjes met lokale delicatessen, de beelden gemaakt van boter (jawel!), optredens met livemuziek en het enorme reuzenrad. Vorig jaar werd het record verbroken voor de meeste bezoekers ooit op de openingsdag, en dit jaar (22 augustus - 2 september) wordt het minstens zo mooi.

rides at Minnesota state fair in Minneapolis

Red, White & Boom!

Elk jaar op 4 juli verzamelen zich meer dan 75.000 mensen bij de rivier in het centrum van Minneapolis voor het vuurwerk. Maar de viering van Onafhankelijkheidsdag in Minneapolis — Red, White & Boom — vindt niet alleen ’s avonds plaats. Al om 06.00 uur begint een marathon, gevolgd door een geweldig programma met muzikale acts en allerlei familie-activiteiten. De dag wordt om 22.00 uur afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Minneapolis fireworks spectacle on Fourth of July

Stad van muziek

Een trip naar de geboorteplaats van Prince is niet compleet zonder muziek. Zo spelen indierockers The National op 29 juni op festival Rock the Garden. Tijdens de 25e editie van het Basilica Block Party-festival (12 en 13 juli) kunt u genieten van Jason Mraz, CHVRCHES, en nog veel meer. Music in the Parks, tenslotte, bestaat uit een serie gratis concerten en films gedurende twee nachten per maand in de periode juni - augustus.

Basilica of Saint Mary Saint Paul Minnesota

Hoogtepunten in het centrum

Theatergezelschap The Guthrie Theater is zeer geliefd bij de lokale bevolking. De toneelgroep werd in 1963 opgericht door een Britse regisseur en de producties behoren tot de beste van het Amerikaanse Middenwesten. De huidige thuisbasis van het gezelschap is een architecturaal meesterwerk. De ’Endless Bridge’, een verlengde lobby die zich uitstrekt over de Mississippi, biedt een spectaculair uitzicht van 180 graden over de stad. Een bezoek aan het open podium op maandagavond laat zich goed combineren met een maaltijd in een van de uitstekende restaurants in het theater. Van daar is het een korte wandeling door de Twin Cities naar het stijlvolle Radisson Blu Minneapolis Downtown.

Minneapolis riverfront view over Guthrie Theater

Waterwonder

De Minnehaha Falls zijn het hele jaar door het bezoeken waard, maar deze waterval is op zijn mooist in de lente en de zomer. Op slechts een kwartiertje rijden van het centrum kunt u genieten van de opvallende, 16-meter hoge waterval te midden van de ongerepte natuur van een uitgestrekt park. De eiken, iepen en esdoornbomen zorgen er met de wilde bloemen voor dat u zich ver van de stadsjungle voelt.

Minnehaha Falls in Minneapolis during spring-summer

Zoek verkoeling

De Mall of America is eerder een dorp dan een winkelcentrum. Neem uw wandelschoenen mee en maak een plan voordat u vertrekt naar de buitenwijk Bloomington bij Minneapolis, gelegen op 10 minuten van de luchthaven. Gezinnen kunnen hun hart ophalen in de winkels en food courts, maar daarnaast zijn er nog allerlei andere mogelijkheden. Zo vindt u hier onder meer minigolf, een pretpark en het grootste aquarium van de staat. Radisson Blu Mall of America biedt direct toegang tot het winkelcentrum. Het bekroonde hotel heeft een spa en een zoutwaterzwembad, en biedt een gratis shuttleservice naar de luchthaven.

Radisson Blu Mall of America Facade

Dubbel trots

Het meest bruisende evenement van het jaar mag u niet missen. Tijdens Twin Cities Pride wordt de LGBTQ+-identiteit met trots en op Amerikaanse wijze gevierd. Dit gigantische feest vindt plaats op 22 en 23 juni en mensen vanuit de hele wereld komen hiervoor samen in Minneapolis. Loring Park, de locatie van dit evenement, wordt ingericht met stands, voedselkramen en vier podia met muziek en andere optredens. Dit feest is een echte must, en het is nog gratis toegankelijk ook!

Minneapolis Pride

Op reis naar Minneapolis? Boek uw verblijf bij Radisson Blu en deel uw favoriete momenten met ons met de hashtag #RadissonBlu!

Tell us what you think