6 redenen waarom je Noord-Noorwegen moet bezoeken

“Vul je ogen met verwondering en leef alsof het je laatste moment is. Bekijk de wereld. Hij is veel fantastischer dan elke droom die wordt gemaakt of betaald in fabrieken.” – Ray Bradbury

Reis naar het noorden voor een onvergelijkbare ervaring. Tromsø, en in feite het hele noorden van Noorwegen, bieden geweldige uitzichten die je echt nergens anders vindt. Daarom mag dit stukje wereld niet op je bucketlist ontbreken. Hier volgen onze belangrijkste redenen waarom je deze regio moet bezoeken.

1. Ongeëvenaarde wandeltochten

Unrivalled day trips Tromsø Norway

De geweldige foto's hierboven zijn gemaakt door @beauceron1. Je kunt tal van verschillende rondleidingen volgen wanneer je de regio bezoekt. Ze zijn stuk voor stuk uniek en bieden uitzicht op ongeëvenaarde landschappen. De keuze is aan jou - of het nu gaat om het vervoer of om het tijdstip van de dag. Als je een rondleiding door de fjorden en hun prachtige omgeving wilt maken, biedt Tromsø Individuell een geweldige tour die acht uur duurt. Foodies kunnen niet om de foodrondleiding heen: die biedt de beste visgerechten die je ooit hebt geprobeerd en wordt aangeboden via Tromsø Friluftsenter. Zij bieden ook de perfecte 'Zodiac'-rondleiding voor iedereen die graag walvissen van dichtbij wil zien. Naast de adembenemende landschappen krijg je mogelijk ook de kans om bultrugwalvissen en orka's te zien - evenals zeearenden en veel verschillende zeevogels.

2. Wild

PolarPark Tromsø Norway

In het Polar Park kun je inheemse Noorse dieren van dichtbij zien. Wil je proberen je fotografie naar een hoger niveau te brengen? Probeer dan de fotogids. Daarmee kun je dicht bij de dieren in het park komen, zodat je de prijswinnende foto krijgt die je altijd al hebt willen maken. In het park vind je de majestueuze wolf, vossen, lynxen en nog veel meer. Als je meer geïnteresseerd bent in knuffelen met wild, kun je WolfVisit proberen. Daarmee beleef je quality time met vriendelijke wolven die mensen gewoon zijn. Bekijk nog meer bijzondere dieren op @polarpark.

3. Kabeltram door de bergen

Fjellheisen Cable Car in Tromsø Norway

Neem de kabeltram de berg Storsteinen op, 421 meter hoog, en geniet van het geweldige vogelperspectief op Tromsø. Deze rit duurt vier minuten en brengt je naar een ideale fotolocatie waar je de ongelooflijke uitzichten voor altijd kunt vastleggen. Bekijk het Instagram-account @fjellheisentromsoe voor meer foto's.

4. Ishavskatedralen – De IJszeekathedraal

Ishavskatedralen-Tromsø-Norway

Dit opvallende gebouw is eenvoudig te herkennen aan zijn glasgevel en glazen mozaïek dat de hand van God uitbeeldt. In de IJszeekathedraal vind je een enorm orgel dat aan de architectuur van de kerk is aangepast. Vergeet niet om de evenementenagenda te raadplegen voordat je een bezoek brengt, zodat je geen concert hoeft te missen.

5. Het noorderlicht

Het natuurfenomeen dat wereldwijd bekend is als 'Aurora Borealis' is zelden helderder en gemakkelijker waar te nemen dan in Tromsø en het noorden van Noorwegen. Arctic Explorers neemt je mee op een unieke jacht naar de mysterieuze, maar verbluffende lichtshow. Het fenomeen ziet er op foto's al geweldig uit, maar er gaat niets boven het met je eigen ogen te aanschouwen. Bekijk meer geweldige foto's op @mittnorge, @maxrivephotography en @hammerphotos.

 Northern lights collage Tromsø Norway

6. Middernachtzon

Midsummer-sun-tromso-source-shutterstock1

Dit fenomeen vindt in de zomer plaats in de regio's ten noorden van de poolcirkel, waar het natuurlijke zonlicht de lucht verlicht en nooit achter de horizon verdwijnt. In Tromsø en het noordelijke deel van Noorwegen gaat de zon zes maanden niet onder. Dat leidt tot een prettig contrast met de nogal donkere winters.

Nadat je de natuur en attracties zelf hebt gezien, wil je de poolregio waarschijnlijk nooit meer verlaten. Je hebt echter wel een plek nodig om te slapen na een lange dag vol blijvende indrukken. Overnacht in het Radisson Blu Hotel, Tromsø en profiteer van gemakkelijke toegang tot alle wonderen van de natuur vanuit een geweldige locatie in de zakenwijk.

Tell us what you think