6 Manieren om je laatste vakantiedagen te gebruiken

Vacation Outdoors Seascape

Je hebt het hele jaar hard gewerkt, en je vakantiedagen opgespaard voor “later” als je meer tijd hebt om een vakantie te plannen. Maar het jaar is sneller voorbij gegaan dan je denkt en je hebt nog altijd een aantal vakantiedagen over. Gelukkig is er nog genoeg tijd om te plannen, zodat ze niet verloren gaan! Inspiratie nodig? Hieronder wat ideeën over waar en hoe je die waardevolle vrije dagen kunt besteden.

1. Plan een doordeweekse stedentrip

Iedereen vindt een lang weekend leuk. Iedereen is toch dol op een aantal extra dagen om een stad te verkennen, terwijl het maar één of twee vrije dagen kost? Maar bij een lang weekend hoort lange wachtrijen en drukke attracties. Neem twee dagen vrij in een werkweek (bijv. dinsdag-woensdag of woensdag-donderdag). Op die manier wordt je werkweek opgebroken; je zit niet in de drukte van het weekend en je bespaart wellicht zelfs geld.

Veel van de Europese hoofdsteden zijn ideale bestemmingen voor een stedentrip, zoals Londen, Praag en Parijs. Snuif de cultuur op, bezoek de topmusea van de stad of reserveer zelfs een voorstelling. In Londen, bijvoorbeeld, kies je voor een centraal gelegen Radisson Blu Edwardian hotel en zit je op slechts enkele minuten van de toptheaters van de stad.

Radisson Blu Edwardian Grafton facade

2. Ga er eens een dagje alleen op uit

De beste avonturen beleef je soms in je eentje. Neem je camera mee en maak je eigen plan. Je weet nooit wat (of wie) je tegenkomt en de beste ervaringen zijn vaak de meest onverwachte! Neem de trein naar een onbekende bestemming of wandel door de straten van een nabijgelegen dorp. Zorg dat je tijd over hebt voor een ongeplande verkenningstocht.

Psst! De oude plaats Riga heeft veel mooie verborgen juweeltjes. Verblijf in Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Riga, al is het maar voor één nacht om gemakkelijk de nabijgelegen straten te verkennen, en geniet aan het einde van je dag van een cocktail met uitzicht vanuit de Skyline Bar. Met zijn 90 meter hoogte vormt het hotel een lokaal oriëntatiepunt – dus vind je altijd zonder moeite de weg weer terug!

solo travel concept

3. Bezoek familie

Een paar dagen extra vrij? Misschien tijd voor een familiebezoekje? Zelfs als je van plan bent ze met de feestdagen weer te zien, kan een bezoekje zonder de drukte van alle andere familieleden gezellig en persoonlijk zijn. Als je oudere familieleden of vrienden hebt die niet reizen, neem dan één of twee dagen om ze te bezoeken. Met honderden hotels over de hele wereld is er altijd een locatie die bij je past. Of kies een stad om te bezoeken en je geliefde op een gezamenlijk verblijf te trakteren. Amsterdam is in 24 uur te verkennen als je in het Radisson Blu Hotel verblijft. De topmusea en architectuur liggen voor de deur!

Radisson Blu Amsterdam exterior night view

4. Reis mee met het goede weer

Het beste aan een last-minute is dat je rekening kunt houden met de weersverwachting voor de komende dagen. Ga naar een bestemming waar het weer op jouw dag van vertrek het best is. Of kies een bestemming en kijk naar de weersvoorspelling zodat jouw reis en bezoek op de mooiste dagen vallen. Zo krijg je greep op onvoorziene weersomstandigheden.

Tip: Wist je dat Gran Canaria bekend staat om zonnig weer, het hele jaar door? Boek een verblijf bij Radisson Blu Resort, Gran Canaria en je krijgt gegarandeerd jouw dosis vitamine D!

View from Radisson Blu Resort Gran Canaria hotel

5. Verleng die weekenden

In plaats van al je dagen samen te voegen, kun je ze spreiden en elk weekend een minivakantie houden. Vertrek vanaf nu tot het einde van het jaar elke vrijdag om 12 uur om je vakantiedagen op te maken, en begin je volgende avontuur met een voorsprong. Vrienden ontmoeten in een grote stad voor een weekendje weg? Gebruik de extra uren om de stad te voet en alleen te verkennen voordat je vrienden arriveren. Kies Praag voor een heerlijk culinair uitje en ontdek de beste restaurants.

Wil je wat avontuur? Boek een weekend in de stad vol superlatieven: Dubai. Kies uit de verschillende hotels in Dubai en ervaar enkele van de meest spannende activiteiten in de stad.

Dubai Mall Aquarium by SSNNAS

6. Winkelen tot je erbij neervalt

Plan een vakantie dicht bij een winkelcentrum en doe je vakantie-aankopen in het paradijs. Dubai heeft bijvoorbeeld een aantal van de meest ongelooflijke winkelcentra ter wereld! Geen fan van grote winkelcentra? Winkelen is een geweldige manier om een nieuwe cultuur te beleven. Ben je wel eens naar een bazaar geweest? De Grote Bazaar van Istanboel is een van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld en is een ervaring op zich. Verblijf in het Radisson Blu Bosphorus Hotel en reserveer minimaal een aantal dagen om deze fascinerende stad te ontdekken.

Grand Bazaar Istanbul

Waar ga je jouw laatste vakantiedagen gebruiken? Ontdek honderden bestemmingen met Radisson Blu.

Tell us what you think