5 interessante bezienswaardigheden op Europese luchthavens

In de afgelopen jaren zijn luchthavens getransformeerd van pure aanbieders van infrastructuur tot moderne hotspots waar van alles te beleven valt. Er is gewoonlijk van alles te doen en te zien, dus je kunt er aardig wat tijd doorbrengen. Daarom hebben we wat interessante bezienswaardigheden op een rijtje gezet die te vinden zijn op Europese luchthavens die zich vlakbij onze Radisson Blu-luchthavenhotels bevinden.

Begin dus op tijd met uw reis en geniet van onze top 5 van de meest fascinerende bezienswaardigheden op luchthavens in Europa.

 

Beeldende kunst op Schiphol

Waarom zou u tijdens het verblijf op de luchthaven niet genieten van het werk van enkele Nederlandse meesters? Schiphol beschikt over een kleine collectie van de originele klassieke schilderijen van het Rijksmuseum, een van de beste kunstmusea ter wereld. Het museum op Schiphol werd geopend in december 2002 en was het eerste museum op een luchthaven - en het enige 'filiaal' van het Rijksmuseum. Het museum is momenteel gesloten vanwege een groot renovatieproject, maar in de herfst van 2016 zijn bezoekers weer welkom om van kunst te genieten in de nieuwe locatie aan de Holland Boulevard in de terminal.

Leisure_Aiport_Blog_5

 

Old Terminal Building op Dublin Airport

Passagiers die over de luchtbrug lopen van Terminal 1 naar Pier D hebben een geweldig, indrukwekkend uitzicht op het Old Terminal Building van Dublin Airport. Het werd in de jaren dertig ontworpen door Desmond FitzGerald en het gebouw weerspiegelt de vormen van een oceaanschip. Sindsdien heeft Dublin Airport meer dan 400 miljoen reizigers verwelkomd. De oude terminal wordt nog steeds deels gebruikt voor de dagelijkse afhandeling van passagiers en veel delen van het interieurontwerp zijn behouden gebleven ter herinnering aan de begindagen van de luchtvaart.

Leisure_Aiport_Blog_3

 

Bijenkolonie op Hamburg Airport

Op de luchthaven van Hamburg werken sinds 1999 bijen als ecologische detectives, toen ze voor het eerst uitvlogen. Vandaag zijn er zo'n 200.000 bijen aan het werk op een gebied van ongeveer 12 vierkante kilometer rond de luchthaven. De insecten zijn in staat om aanwijzingen te geven over de luchtkwaliteit en verontreinigende stoffen in de omgeving, enkel en alleen door hun honing. In 1990 verrichtte de luchthaven pionierswerk met dit project. Sindsdien hebben veel andere luchthavens dit goede voorbeeld gevolgd. Een heerlijk neveneffect van dit project is dat de imker ongeveer 150 kilo honing per jaar weet te oogsten. De honing wordt meestal weggegeven aan zakenpartners en werknemers van de luchthaven.

Leisure_Aiport_Blog_6

 

Beroemd racecircuit bij East Midlands Airport (Derby)

East Midlands Airport is niet de grootste luchthaven van Europa, maar hij biedt voldoende faciliteiten om te zorgen dat de meeste mensen zich niet hoeven te vervelen. East Midlands Airport ligt in het hart van het Verenigd Koninkrijk en dicht bij verschillende steden en heel wat interessante bezienswaardigheden. De dichtstbijzijnde attractie is het Donington Park Racing Circuit, dat letterlijk naast de luchthaven ligt. Het is een van de meest populaire racecircuits van het Verenigd Koninkrijk en de thuisbasis van belangrijke evenementen, zoals het British Touring Car Championship.

Leisure_Aiport_Blog_2

 

Eén stap verder op Zürich Airport

Op het nieuwe observatiedek van Zürich Airport kunnen zowel jongeren als ouderen van dichtbij meemaken hoe het is om te vliegen. Deze nieuwe excursiebestemming op Zürich Airport biedt verrassende inkijkjes in de complexe wereld van de luchthaven. 's Werelds allereerste observatiepromenade maakt het bezoekers mogelijk de piloten in de cockpit te zien. En speciaal voor dit nieuwe observatiedek werden multimedia-verrekijkers ontwikkeld. Deze geven achtergrondinformatie over vaste en bewegende bezienswaardigheden van Zürich Airport.

Leisure_Aiport_Blog_4

 

Wat denkt u, wilt u dus toch liever ontspannen aan uw vakantie beginnen dan gehaast door de luchthaven te racen? Verblijf dan de nacht voordat u vertrekt in een van onze luchthavenhotels, bijvoorbeeld in Amsterdam, Hamburg of Zürich en profiteer van ons Park, Dream & Fly-aanbod.

Tell us what you think