5 Dingen die u niet mag missen in Nantes

Bent u op zoek naar een bestemming vol culturele en artistieke bezienswaardigheden? Denk dan eens aan Nantes, een stad aan de Loire in de regio Hoog-Bretagne in West-Frankrijk. Hier kunnen bezoekers in de hele stad interessante kunstwerken ontdekken die zijn gevormd door het onbegrensde voorstellingsvermogen van zowel plaatselijke als internationale kunstenaars, en nog veel meer.

Een van de leukste plekken is Les Machines de l’Ile, een soort kunstzinnig themapark dat een kruising is van de fantasiewerelden van Jules Verne, het mechanische universum van Leonardo da Vinci en de industriële geschiedenis van Nantes. Het unieke project ligt in het uitzonderlijke gebied van de voormalige scheepswerven en de Grand Éléphant is daar een van de hoogtepunten. Soms loopt de mechanische olifant zelfs over de straten van de stad! U vindt hier tevens de Marine Worlds-draaimolen die is uitgeroepen tot de mooiste draaimolen ter wereld.

De Hangar à Bananes, waar het park is gesitueerd, heeft ook een hoop te bieden wat betreft eten en drinken. 300 zitplaatsen buiten, een enorme bar, een skatepark en een prachtig uitzicht over de Loire maken dit de ideale plek om van warme zomeravonden te genieten.

La Cantine du Voyage +á NantesHet centrum van Nantes zit boordevol geschiedenis en oude, prestigieuze gebouwen. Een van de absolute hoogtepunten is L’Assise, de brasserie van het Radisson Blu Hotel, Nantes. Het restaurant zit in het prachtige gebouw van de voormalige rechtbank van de stad, een nogal unieke omgeving!

Restaurant L'AssiseBent u in de stemming voor iets leukers, dan is de zogenaamde 'League of Gentlemen' misschien wel iets voor u. Dit avontuurlijke spel kunt u het beste spelen met vrienden en familie, en vindt plaats in een afgesloten ruimte. Het doel is om te ontsnappen door raadsels en denkspellen en nog veel meer op te lossen.

Als u in Nantes bent, mag u dit architectonische hoogstandje zeker niet missen: de prachtige Passage Pommeraye, die bekend staat als een van de mooiste galerijen van Europa. Tegenwoordig huist de galerij circa 30 winkels en een prachtig restaurant.

Passage PommerayeKlaar om uw tassen te pakken voor een reisje naar Nantes? Dan kunt u een verblijf winnen in deze leuke stad met onze weekendwishes-machine!

Tell us what you think